Ливърпул води с 22 точки във Висшата лига на Англия и вече е въпрос на време да завоюва трофея. Но според "Телеграф" съществува вариант, при който тимът може и да не получи купата на шампион.

Ливърпул обяви печалбата си за сезон 2018/2019

Ливърпул обяви печалбата си за сезон 2018/2019

Мърсисайдци са направили рекорден оборот от 533 милиона лири

Заради разрастващия се проблем с епидемията, причинена от коронавируса COVID-19 на Острова обмислят като краен вариант да спрат всички спортни събития за срок от два месеца. Оказва се, че в местния футбол няма правило какво се случва при подобна ситуация. Така няма никаква гаранция, че ако в даден момент шампионатът бъде прекратен, ще се зачита класирането към въпросната дата. Не се знае и какво ще стане с тимовете, заели позиции за евроучастие, както и тези, които би трябвало да изпаднат. До края на сезона в Премиър лийг остават 11 кръга.

Засега в Англия има 19 заразени, 3 от които днес, с болестта, която тръгна от Китай. Здравните власти са готови дори да поискат спиране на учебните занятия в училища и университети за срок от 2 месеца.

По правило първенството на Албиона трябва да завърши до средата на май, защото месец по-късно стартира Европейското първенство, което също е поставено под въпрос.