Луис Диас изживява една мечта и се стреми да завърши изключителния си първи сезон в Ливърпул с триумф в Шампионска лига.

Колумбийският нападател се оказа истинско попадение в селекцията на мърсисайдци, откакто пристигна на "Анфийлд" от Порто през януари.

Привличането му даде на атаката на Юрген Клоп свежест и допълнителна енергия и това помогна на тима да запази инерция в преследване на четирите трофея този сезон.

Ливърпул спечели две купи на вътрешната сцена, но титлата се изплъзна, но тимът може да завърши с требъл, ако спечели съботния финал на Шампионската лига срещу Реал Мадрид.

"Винаги съм мечтал да спечеля Шампионската лига. Още повече да играя на финал срещу отбор като Реал Мадрид, за мен това е голяма мечта. Искам да се възползвам от този момент", каза Диас цитиран от БТА.

25-годишният Диас няколко пъти през пролетта бе жокерът в атаката на Ливърпул, но самият той счита, че приносът му към отбора все още е твърде скромен.

Майкъл Оуен: Ливърпул ще разбие Реал (Мадрид)

Майкъл Оуен: Ливърпул ще разбие Реал (Мадрид)

Англичанинът прогнозира победа за англичаните с 3:0 или 3:1

"Не смятам, че съм в най-добра форма от всички нападатели на Ливърпул. Мисля, че всеки от нас е в много добра форма, за да играе на високо ниво, не само аз. Знам, че ако ми се даде възможност, ще изляза, за да се възползвам, както винаги", каза Диас.

Реал победи Ливърпул на финала през 2018 година, но този път "червените" са считани за фаворити.

"Тук няма фаворити. Ще се раздадем на 100 процента. Знаем какво трябва да направим. Знаем Реал Мадрид какъв страхотен отбор са и опита, който имат, но ние също имаме страхотен отбор и ще опитаме да им противодействаме", каза още Луис Диас.