Голяма е вероятността Ливърпул да домакинства на "Анфийлд" в шампионския си двубой след подновяването на сезона в Премиър лийг. Решението за това ще трябва да бъде взето от градските власти на Ливърпул, а не от правителството на Великобритания.

Тимът на Юрген Клоп се нуждае от само 6 точки, за да вдигне титлата след три десетилетия пауза. Покрай дискусиите за условията, при които ще се провеждат срещите след рестарта, се обсъждаше т.нар. "рискови" мачове да се играят на неутрални стадиони. Става дума за срещи, за които има опасения, че фенове ще се струпват в района на стадионите, след като така или иначе нямат право да влизат вътре.

В Англия преминаха във Фаза 3 в битката с коронавируса, препоръчаха дори във футбола да се спазва дистанция на терена.

Потенциалният шампионски двубой на "мърсисайдци" е във втория кръг след подновяването - домакинство на Кристъл Палас. Този мач беше включен в работен списък за изиграване на неутрален стадион точно заради страх от скупчване на хиляди запалянковци на "червените", които биха искали да изживеят пълноценно паметния миг. Сега обаче правителството делегира на градските управи правото да решава дали дадена среща трябва да бъде преместена на неутрален стадион.

В преценката участие ще вземат съветници към общината, полиция, здравни експерти и представители на футболния клуб. По тази причина "Мирър" твърди, че е почти сигурно този мач ще се играе на "Анфийлд". Все пак всичко това минава през някакви гаранции от запалянковците, че няма да нарушават правилата за спазване на дистанция.

Интересно е обаче да видим какво решение ще бъде взето за градското дерби между Евертън и Ливърпул, което е още в първия кръг.

Легенда на Ливърпул: Салах и Мане не са непродаваеми

Легенда на Ливърпул: Салах и Мане не са непродаваеми

"Модерният футбол е воден от размера на заплатата"