Анди Робъртсън чака с нетърпение старта на новото предизвикателство за футболистите на английския Ливърпул, под ръководството на наставника Арне Слот. Бившият мениджър на Фейенорд ще наследи на поста легендата Юрген Клоп, който спечели всичко с "мърсисайдци".

Робъртсън бе ключов футболист в 9-годишното ръководство на Клоп, но вече гледа в бъдещето.

"Все още не съм говорил с него (Слот - б.пр.)". Мисля си, че ни е оставил да се фокусираме върху европейското първенство. Новото предизвикателство ме вдъхновява, въпреки че знаем колко специална бе изминалата ера. Благодарен съм за това на мениджъра, но в същото време чакам с нетърпение новото начало с новия мениджър. Той ще има нови идеи", обяви шотландският национал, цитиран от агенция ДПА.

"Нямам съмнения, че сме способни да запазим инерцията. От всичко, което съм чувал за него, новият мениджър е много добър специалист и нямам търпение да го опозная.

"Относно феновете - не трябва да гледат в миналото и трябва да приемат новия мениджър. Последните осем или девет години бяха специални. Разбирам ги, че поемат по непознат път, но някои сигурно са въодушевени. Отборът все още е тук и направихме добър сезон.

"Клоп остави клуба в много добро състояние и ние просто трябва да продължим напред. Сигурен съм, че ще сглобим отличен отбор, тъй като няма начин новият треньор да не иска някои нови лица", завърши Робъртсън.