Уест Хем осъди поведението на някои от своите привърженици след като капитанът на италианския Фиорентина Кристиано Бираги бе ударен от предмет, хвърлен от трибуните и окървавен по време на финала в турнира Лига на конференциите в чешката столица Прага. Уест Хям победи Фиорентина с 2:1 и спечели трофея.

Феновете хвърляха пластмасови чаши и други предмети по Бираги, докато той се готвеше да изпълни ъглов удар. Футболистът трябваше да получи медицинска помощ след като бе уцелен в главата.

"Уест Хем категорично осъжда поведението на малък брой хора, които хвърляха предмети на терена по време на снощния финал за Лигата на конференциите", се посочва в изявлението от клуба.

Капитанът на Уест Хем: Дори само да споменат името ми заедно с тези на Боби Мур и Били Бондс е невероятно

Капитанът на Уест Хем: Дори само да споменат името ми заедно с тези на Боби Мур и Били Бондс е невероятно

Да спечелим този трофей е съвсем различно ниво, споделя Деклан Райс

"Тези действия нямат място във футбола и по никакъв начин не представят ценностите на нашия футболен клуб и огромната част от наши привърженици, които се държаха безупречно в Прага тази седмица и през последните два сезона в европейските клубни турнири. В съответствие с нашия подход за нулева толерантност, данните на всеки идентифициран ще бъдат предадени на полицията и ще получи забрана, следователно няма да може да влезе на стадиона ни в Лондон и да пътува с клуба", добавиха от Уест Хям.

Чешката полиция заяви по-рано, че е задържала 16 привърженици на Фиорентина, които са нападнали запалянковци на Уест Хям в местен бар, както и полицейски служител.

Дейвид Мойс: Превърнахме един провален сезон в супер сезон

Дейвид Мойс: Превърнахме един провален сезон в супер сезон

Имах дълга кариера във футбола и знам, че подобни моменти не са много, споделя той