Мениджърът на Уест Хeм - Дейвид Мойс, трудно сдържаше емоциите си, след като изведе тима си до трофея в Лигата на конференциите на УЕФА. На финала лондончани победиха Фиорентина с 2:1. След награждаването Мойс веднага отиде при своя 87-годишен баща, на който подари златния си медал.

"Това е фантастично. Имах дълга кариера във футбола и знам, че подобни моменти не са много. Затова съм благодарен. Трябва да работиш много за тези моменти. Това е страхотен клуб, който прави прекрасни неща за местната общност, фамилен клуб. Направихме още една стъпка към продължаващия ни прогрес.

Героят Боуен: Исках да плача от радост при гола ми!

Героят Боуен: Исках да плача от радост при гола ми!

"Трудно е да го опиша с думи"

Мачът може би не се разви така, както очаквахме, но най-важен е резултатът. Тази година завършихме без загуба в Европа, което е невероятно. Да играем в Лига Европа догодина ще е страхотно усещане отново", започна Мойс.

"Моментът, в който празнуваш в последната минута на мача и можеш да го направиш със собственото си семейство, не се случва често. Нещата можеха да се развият в обратната посока. Този турнир бе страхотен за нас, момчетата бяха невероятни.

Превърнахме един провален сезон в супер сезон. Да играеш едновременно във Висшата лига и в Лига Европа или Лигата на конференциите е трудно, но ние успяхме да се справим и с двете.", каза още той.

"Чувствам се изключително горд. Възможността да празнувам със семейството ми тук, с феновете ни, да вземем победата в победната минута, чувството трудно може да се опише", добави щастливият Мойс.

Уест Хем стигна до триумфа с попадение на Джарод Боуен в 90-ата минута.

"Той има добър завършващ удар. Когато Джарод се измъкна, си помислих, че ако някой може да вкара от тази позиция за нас, това е точно той. Наистина го почувствах. Като цяло не играхме толкова добре, не направихме страхотен мач, но във финали често това не е от такова значение. Резултатът е най-важен и ние успяхме да го постигнем", заяви Мойс.

Фиорентина - Уест Хем 1:2 във финала на Лигата на конференциите

Гол в последната минута дари Уест Хем с трофея в Лигата на конференциите

"Чуковете" покориха третия по сила турнир в Европа след 2:1 срещу Фиорентина