Най-малко десет полицаи и двама запалянковци са били ранени при сблъсъци с холандски и италиански фенове във вторник в Тирана - ден преди финала на Лигата на конференциите днес в албанската столица между Фейенорд и Рома, съобщи Асошиейтед прес, цитиран от БТА.

Две отделни групи фенове на двата отбора са влезли в сблъсъци с полицията, докато се опитвали да се отправят едни срещу други.

Холандските фенове хвърляли пластмасови и стъклени бутилки и други предмети срещу полицаите. Италианците пък използвали твърди предмети и бухалки срещу органите на реда.

Специалния: Лига на конференциите е нашата Шампионска лига

Специалния: Лига на конференциите е нашата Шампионска лига

"Чувствам отговорност да направя този турнир важен"

Полицията съобщи, че за участие в насилието са задържани 48 италианци и 12 нидерландци

Албанските власти са взели изключителни превантивни мерки, като запалянковците на Фейенорд и Рома" са разделени в различни зони на разстояние от един километър помежду си. В Тирана се очакват до 100 хиляди фенове, въпреки че на двата отбора са дадени едва по 4 хиляди билета за мача. Капацитетът на националния стадион в албанската столица е 20 хиляди души.

Албания желае да превърне първото си домакинство на европейски клубен финал в празничен ден. Центърът на Тирана днес ще бъде свободен от автомобили, а денят е обявен за почивен.