Хърватските медии наостриха перата след поражението на Осиек от ЦСКА и не спестиха критики към отбора. "Осиек се разпадна като българския парламент", пише "24 сата". В хърватския език това е устойчив израз, който може да се приравни с българското "разпасана команда", пише "Тема спорт".

"Отбраната на тима бе свежа като отворена преди 3 дни минерална вода", казва още изданието, цитирайки отзивите за мача във фенските форуми.

В Хърватия: Филм на ужасите за Осиек, задачата срещу ЦСКА е почти невъзможна

В Хърватия: Филм на ужасите за Осиек, задачата срещу ЦСКА е почти невъзможна

"Нощ на страх"

"Шансовете на Осиек вече са само теоретични. Разликата в агресивността на двата тима бе очевидна, а веднъж надушили кръв, играчите на ЦСКА засипаха Осиек с атаки по фланговете. Откакто Биелица е треньор на тима, никой не го е надигравал по такъв начин", смята "Спортске новости".

"Бяло-сините капитулираха 4 пъти в София. Резултатът е много по-добър, отколкото показаната игра. Българите изглеждаха много по-солидно на терена от скования и неразбираемо неуверен отбор на Осиек", добавя "Глас Славоние", определяйки Греъм Кери за Играч на мача.

"Тежка загуба в София. Добре, че се отърваха само с толкова", сипва сол в раната Index.hr.

"Освен четирите гола българите имаха още 3 стопроцентови шанса и можеха напълно да прегазят тима на Ненад Биелица. ЦСКА изглеждаше по-добър, отколкото обективно е, а това ще тежи на съвестта на Ненад Биелица", критикува сайтът.

"ЦСКА наниза 4 парцала на неузнаваемия Осиек. Надеждата обаче остава след късния гол на Топчагич, получил голяма помощ за неговото реализиране от вратаря Бусато", обобщава "Вечерни лист".

Паро: Стойчо Младенов изненада всички срещу Осиек

Паро: Стойчо Младенов изненада всички срещу Осиек

"Заложи на смел подход, изцяло подчинен на търсенето на головете"