Агентът Николай Жейнов коментира трансфера на Филип Кръстев в Левски. Мениджърът обяви пред "Дарик", че съвсем скоро сделката ще бъде финализирана. 

"Надявам се до няколко часа, максимум утре да бъде официално подписан договора. Има принципно съгласие между двата клуба, като се надявам до утре на обяд най-късно всичко да е факт", разкри агентът на младежкия национал.

"Не смятам да разкривам детайли от договора, но идеята е за една година, като на средата на договора, двата отбора могат да го прекратят или подновят. Тогава обаче не се знае дали Филип Кръстев ще иска да се махне от Левски. Тук тежи и неговият глас и ще е важно желанието му", каза той за параетрите на договора на младия халф.

"Сини" фенове недоволстват от раздялата между Левски и Гьоко Зайков

"Сини" фенове недоволстват от раздялата между Левски и Гьоко Зайков

"Това иди ми - бегай си дали е добра тактика?", пита привърженик

Жейнов открои и причините за неуспешното представяне на Филип Кръстев зад граница: "Комплексни са причините. Отиде в Троа, когато Сити груп бяха постигнали споразумение за закупуването на Троа. Новият борд там започна да работи от месец март, като остана старото ръковоство. Те бяха на първо място и нямаше смисъл да се правят смени и затова Филип имаше малко игрово време. Решихме да се преместим в Камбур. Там почнахме добре, но след това втората Ковид вълна му попречи да продължи да се развива като един от най-талантливите, дори и най-талантливият български талант".

"Филип го чака бляскаво бъдеще. Той говори перфектен английски, така че комуникацията не е била проблем. Освен това е адаптивен. Спортният директор на Камбур бе изненандан, че са на седмо място. Отборът не залага толкова на техничните футболисти. Гледаме напред и не виждам никакъв проблем".

Мениджърът коментира и цената на своя клиент: "Филип няма да струва нещо фрапиращо на Левски. Да не кажа, че ще струва колкото един футболист от школата".

"В лицето на Станимир Стоилов има добър треняор, който мисли за бъдещето на Левски. Има такива футболисти, които искат да трупат игрово време и Левски може да се възползва от това", заяви Жейнов.