Бившият треньор от школата на Левски и настоящ от академията на Лудогорец Захари Сираков е на път да разпали война между двата клуба. Младият наставник пробва да вземе таланти на "сините", разбра ТОПСПОРТ.

Става въпрос за играчи от отбора на Левски U17, на който Сираков до скоро бе треньор.

При напускането си от "Герена", бившият играч на Амкар е провел среща със собственика Наско Сираков и е дал мъжка дума, че няма да взима в Разград кадри на отбора. Въпреки това при пристигането си при "орлите", Захари Сираков лично се е свързал с доста от футболистите и им е предложил дребен финансов стимул и е отправил гръмки обещания за бъдещето им в отбора на Лудогорец.

Емил Спасов: Едно време не футболистите, а треньорите имаха тежката дума, конкуренцията не е същата

Емил Спасов: Едно време не футболистите, а треньорите имаха тежката дума, конкуренцията не е същата

"Затова и стадионите са празни, дори и без ограниченията"

Сираков ще води третия отбор на разградчани, който се състезава в Североизтоната "В" група и вероятно е имал намерение да ги използва в състава си. Офертираните таланти обаче решили да останат верни на "синия" клуб и твърдо са го отрязали.

Левски е отборът, дал му път на Захари Сираков във футбола, първо като играч, а после като треньор. Не е тайна, че бившият защитник пристигна преди 5 години на "Герена" без опит и какъвто и да е треньорски лиценз.

Сираков надъха "сините"

Сираков надъха "сините"

Появи се на "Герена" рано сутринта

При напускането си, от клуба се разделиха с него с приятелски чувства. От тима дори благодариха на треньора за свършената работа на "Герена" чрез съобщение в официалния си сайт.

"Ръководството на ПФК Левски благодари на Захари Сираков за всеотдайната му работа в "синята" Академия и му пожелава всичко най-добро в бъдеще", написаха тогава "сините".

Снимка 506532

Източник: levski.bg