Измина поредната седмица, през която така и не се появи искрица надежда, правеща бъдещето на Левски малко по-оптимистично. Ръководството продължава да "замазва" тежкото положение пред обществеността със заучени фрази, а новият УС на клуба предизвика сериозно разцепление сред фенските структури.

2,2 млн. лева също не се намериха, като вече се разчита само на благоразположението на УЕФА, за да не бъде отстранен Левски за сезон или два от евротурнирите.

Според Павел Колев Левски не е изпаднал в свръхзадължение и ще започне сезона

Според Павел Колев Левски не е изпаднал в свръхзадължение и ще започне сезона

"Плащаме на контрагентите, проблемите са ни задълженията към персонала и НАП"

В спортно-технически план не изглежда нещата да са по-добре. Седмица преди мача с Берое, отборът разполага с лимитирана бройка футболисти, като от "Герена" наскоро си тръгнаха Слави Костов, Деян Лозев и Георги Георгиев.

А този хаос притеснява.

Снимка 488282

Източник: БГНЕС

Спонсори няма, пари за заплати също, а близо два месеца, както казаха от фракцията "Ултрас Левски" - бяха напълно проспани от сегашните силни хора в клуба. Рекламният договор с букмейкърска компания едва ли топли някой при положение, че задълженията на столичния гранд нарастват с часове.

До този момент Наско Сираков, Тити Папазов и компания залагат повече на пламенното слово, отколкото на реални действия. Винаги имат решение за всичко, но само на теория. Практиката куца! "Сините" фенове вече дадоха предостатъчно за спасението на гранда, тъй че приоритетното им позициониране за нова дарителска кампания, някак си не ми звучи релевантно.

"Ултрас Левски" критикува "синьото" ръководство за проспаните два месеца и липсата на генерален спонсор

"Ултрас Левски" критикува "синьото" ръководство за проспаните два месеца и липсата на генерален спонсор

"На левскарската общност бе дадено едно привидно спокойствие, че нещата са наред, а те всъщност не са"

От днес се намираме в месец август, който според собствениците на Левски трябва да бъде далеч по-щадящ финансово. Влизат в сила новите споразумения за заплатите, а също така отваря и трансферният прозорец. От евентуалните продажби на Паулиньо, Робърта, Спиерингс, Холмар и Стаси Иванов, биха могли да се изкарат добри пари, които да позапълнят поне малко финансовата бездна, отворила се след напускането на Васил Божков и неочакваната пандемия от COVID-19.

Но това е план за най-близкото бъдеще, къде е дългосрочната стратегия за стабилизиране на клуба?

А когато приключат футболистите за продан?

Някъде нещо се обърка и това сякаш го знае и самият Сираков. Завръщането му в клуба стана с големи фанфари, но за зла беда, предполагаемата подкрепа, с която разполагаше той, изчезна и се оказа напълно сам. А да си в компанията на отчаяни футболисти, милиони дългове и непрестанно изискващи от теб фенове, не е най-приятното нещо на света.

Снимка 478931

Източник: LAP.bg

Точно за това е толкова важна и ролята на втория по-големина акционер Тити Папазов. С всички свои странности, баскетболният спец е демонстрирал, че може да излиза чист от финансови каши. Тази в Левски обаче е с библейски размери. И самият той сякаш не може да свикне с тази толкова отговорна своя позиция. Доказателство за това са и безпрецедентните му медийни изяви, успели да засенчат дори корифеи в тази област като Венци Стефанов, Христо Крушарски, братя Миневи и т.н..

Пари в Левски няма, "сините" се надяват на отсрочка от УЕФА

Пари в Левски няма, "сините" се надяват на отсрочка от УЕФА

"Сините" не успяха да изплатят задълженията си до петък

Стигнахме и до феновете на Левски. За жалост част от тях използват несигурните времена на "Герена", за да прокарат свои лични интереси. Винаги съм бил на мнението, че привържениците трябва да се коректив, но не и последна инстанция за всяко едно решение на ръководството. В момента собствениците на Левски се нуждаят отчаяно от подкрепата на запалянковците, но това не трябва да става на всяка цена, вкарвайки ги в порочна зависимост.

Липсата на йерархия между шефове и фенове видимо създава пречки. Докато не се сложи ясна граница, всеки ден ще четем декларации от някоя фракция, последвани от дълъг обяснителен монолог на Павел Колев.

Снимка 340633

Източник: LAP.bg

Положителното в тази мрачна левскарска обстановка е, че все още нищо не е загубено! След рокадите в управленските звена, чистосърдечно може да обявим, че клуба наистина се ръководи от личности, милеещи за бъдещето на Левски. Хора, които са приели неговото спасение за своя лична кауза.

Обединени от легендарния статут на Наско Сираков, целият този колектив има всички шансове да изпълни тази имагинерна цел. Времето за напасване към ситуацията обаче приключи. Няма и варианти за експерименти тип "проба-грешка". Следващите 30, 60 дни са решаващи. И ако досега, всичко беше по-скоро на думи, настана моментът за адекватните действия.

Наско Сираков за трите стъпки, които ще дадат глътка въздух на Левски

Наско Сираков за трите стъпки, които ще дадат глътка въздух на Левски

"Сините" взимат няколко нови през следващата седмица

Медийният комфорт и подкрепата на обикновения фен са налице. Оттук насетне рефренът "Един за всички, всички за Левски!", трябва да се изпълни със съдържание!

Няма време за губене!