Министърът на спорта - Весела Лечева беше гост в предаването "Още от деня" по БНТ, където говори за случващото се с Левски и дали според нея има опасност столичният гранд да фалира.

"Не бих говорила за фалит за Левски. Развали се една прекрасна възможност за ФК Левски. За мен всяко едно такова начинание свързано с привличането на инвеститор е добре дошло и в лицето на държавата трябва да среща подкрепа и съдействие.

"Но стига ми тая награда, за Левски да няма награда!"

"Но стига ми тая награда, за Левски да няма награда!"

Звучният шамар върна клуба няколко години назад

Начинът, по който могат да се покрият тези задължения провалиха сделката. Има други пречки, в които държавата не може да се наеме с ангажименти. Причината не е в нас", добави тя.

Ние подходихме изключително сериозно, както към ПФК ЦСКА, да подготвим процедурата по отдаване на концесия на стадион "Георги Аспарухов". Спасението на Левски зависи от самия футболен клуб.

Мога да кажа, че това трябва да бъде грижа на държавата. Когато всички говорят за спорт, го свързват със здравето на нацията. Когато говоря, че трябва да има масов спорт, за масовия спорт са необходими две неща - достъпна спортна инфраструктура в цяла България и създаването на трайни навици в децата да спортуват".

Наско Сираков и Мило Борисов проведоха среща за бъдещето на Левски

Наско Сираков и Мило Борисов проведоха среща за бъдещето на Левски

Двамата са обсъдили различни варианти за бъдещото развитие на клуба