Финансовият благодетел на гранда Левски Васил Божков официално обяви името на новия собственик на мажоритарния дял акции на клуба.

Според "Нове Холдинг", акциите ще бъдат прехвърлени на премиера Бойко Борисов.

Константин Папазов: Като дойдат акциите ще преспя една нощ и ще кажа идеята си, абсурдно е Левски да фалира

Папазов: Като дойдат акциите ще преспя една нощ и ще кажа идеята си, абсурдно е Левски да фалира

Тити каза за Наско Сираков, Мъри Стоилов и бюджета на "сините"

Съгласно информацията, предоставена от компанията, ще бъдат разкрити и подробностите около сделката.

1185 са акционерите в Левски, Тити Папазов все още не е сред тях

1185 са акционерите в Левски, Тити Папазов все още не е сред тях

Има много интересни имена в списъка

Ето какво написаха от "Нове Холдинг" (без редакторска намеса):

"След обсъждане на ситуацията и разглеждане на възможностите за оцеляване на ПФК "Левски", настоящият собственик на мажоритарния пакет акции г-н Георги Попов и г-н Васил Божков заявяват следното:

"Клубът отново е в изключително тежко финансово състояние, породено от умишленото и незаконно унищожаване на компаниите, осигуряващи издръжката му. Затова прехвърляме акциите на отговорника за погубването на "Левски", който неведнъж е заявявал своята готовност да се "погрижи" за отбора и да го спаси при смяна на собствеността му - г-н Бойко Борисов.

След като Премиерът е напълно запознат с настоящата ситуация и многократно публично се е разпореждал със собствеността на акциите - оставяме бъдещeто на клуба в негови ръце. Г-н Борисов, поетите от Вас ангажименти да осигурите финансиране и действията Ви, довели до сегашното положение, както и постоянният натиск от ръководения от Вас държавен апарат върху клуба, оставят "Левски" без други реални опции.

Като бивши мажоритарни акционери, не веднъж сме заявявали, че единственото, което ни интересува е възраждането и стабилизирането на "Левски".

Снимка 479187

Докато отговорността за това беше наша и след инвестираните над 24 милиона лева за една година, клубът се стабилизира и изправи на крака. Дългове от над 32 млн. лв бяха поетапно погасявани и бе изготвена и изпълнявана дългосрочна стратегия за превръщането му в успешен бизнес модел.

Благодарим на ръководството на ПФК "Левски" за усилията и изключителния професионализъм през последната година. Благодарим и на привържениците на клуба, които направиха прецедент в историята на световния футбол с действията си за издържането на отбора през последните месеци." Джиросаните акции ще бъдат връчени официално на новия им собственик г-н Борисов в 9:00 ч. в Министерски съвет", се казва в съобщението на "Нове Холдинг".

Снимка 462894

Източник: LAP.bg