Милионите на Драган Шолак няма да потекат към Левски, стана ясно днес. Бизнесменът няма да придобие акциите на клуба. Неприятният за "сините" развой на събитията утежнява още повече ситуацията в Левски, който е с натрупани многомилионни дългове. При очертаващия се фалит на клуба временното спасение е да последват спешни продажби на футболисти, пише "Блиц". 

Ръководството начело с Наско Сираков се принуждава да предприеме този ход, рязко променяйки курса. Напоследък Станимир Стоилов обясняваше, че Левски няма да се разделя с титуляри и целта е надграждане. Сега обаче "сините" са готови да продават, за да влязат постъпления в празната каса на клуба. 

Трансферният пазар в Русия ще затвори на 22 февруари. За момента Сочи не се е подсилил с централен защитник. Брьондби обаче вече няма как да привлече Кордоба, тъй като пазарът в Дания затвори. Този в САЩ пък е отворен чак до 24 април.

Сираков и компания са готови да изслушат предложения за всеки свой играч след провала на сделката с "Юнайтед Груп". В последните месеци обект на интерес от чужди клубове, освен Кордоба, бяха още Андриан Краев, Уелтън и Ноа Сонко Сундберг. 

Турция също е възможна дестинация за някой от възпитаниците на Станимир Стоилов. Пазарът там затваря на 18 февруари. Трансферите в Унгария пък могат да се осъществяват до утре, в Швейцария - до четвъртък. В Чехия, също като в Русия, пазарът е отворен до 22 февруари. В Китай и Полша - до 28 февруари, а в Норвегия - чак до 31 март.