На 4 май 2023 г., четвъртък, от 10:00 часа, ще бъде направена първа копка на терена, върху който ще бъде изграден паметник на Георги Аспарухов-Гунди, в столичния район "Слатина". Поводът е навършването на 80 години от рождението на легендарния български футболист.

Церемонията ще се проведе в парк "Гео Милев", близо до входаоткъм ъгъла на ул. "Калиманци" и ул. "Георги Обретенов". Точните координати на мястото можете да намерите тук: https://maps.app.goo.gl/gLT8FVxXQFoDU6en6?g_st=iv

Проектът за паметника е изготвен от Инициативен комитет "Привърженици на ФК "Левски" и цялостното финансиране е осигурено от тях. Инициативата се осъществява с подкрепата и активното съдействие на кмета на район "Слатина" Георги Илиев.

Предвидено е паметникът да бъде разположен на изкуствено изградена прерязана могила, чиято най-висока точка е 120 см. , така че да се впише в ландшафта на съществуващия терен, а самата статуя да е с височина 240 см. Предвижда се още видимите части на могилата да бъдат покрити от нова декоративна храстовидна и увивна растителност.

На събитието ще бъде поставена табела с архитектурната схема на паметника, както и визуализация на завършения му вид.

От Левски ще поднесат венци и цветя пред паметника на Гунди

От Левски ще поднесат венци и цветя пред паметника на Гунди

На 4 май, от 12:30 часа