Един от основните футболисти в Левски - Уелтън говори пред колегите от dsport в разгара на шампионата. Крилото започна да навлиза във формата, която го превърна в любимец на феновете и на него се възлагат големи надежди в битката на "сините" за излаз в Европа.

Уелтън, в каква форма се чувствате преди решителната част от шампионата?

-Мисля, че съм готов, защото работим много здраво. Всеки ден се стараем, за да бъдем подготвени, готови за важната част от сезона. Ние имаме своята цел, която е да сме сред първите три места и да играем в Европа и през новия сезон.

Асен Чандъров: Не слушам критиките, целта на Левски е участие в евротурнирите

Асен Чандъров: Не слушам критиките, целта на Левски е участие в евротурнирите

"Разбирам се с бразилците"

Ще успее ли Левски да свърши тази задача с класирането в Европа и топ 3?

-Точно за това се подготвяме всички в отбора. Работим по въпроса. Това е нашата цел. Няма друг вариант пред нас. Това е нашият манталитет, ние трябва да се справим и да сме в тройката. Трябва и можем да стигнем до Лигата на Конференциите.

Защо отборът не игра добре в първите две срещи през годината. Говоря за мачовете с Черно море и Пирин?

-Не знам как да ви отговоря на въпроса, защото не знам и отговора. Моят мотив е, че вероятно имах нужда от адаптация, защото имахме дълга ваканция. Прибрах се в Бразилия и може би това ми се отрази. Трябва да продължа да работя, да го правя максимално и да давам най-доброто, което мога за отбора в следващите срещи.

Вече сте четирима бразилците в Левски. Става ли португалският официалния език в отбора?

-Не, не, още не се случило такова нещо. Ние четиримата учим другите на някоя и друга дума, но учим и български. Разбираме се много добре. Смятам, че се чувстваме много добре в отбора. Целият отбор е заедно и мисля, че може да постигне големи неща.

Следващите два мача са столични дербита. Първо с Локомотив (София), а после и с ЦСКА. Какво очаквате от тези мачове?

-Очаквам победи. Ние сме подготвени. Харесвам тези мачове, но не само аз, а и моите съотборници. Мисля, че се готвим, за да вземем тези срещи.

Кампанията на Наско Сираков в страната премина с успех

Кампанията на Наско Сираков в страната премина с успех

Първата среща с привърженици бе в Бургас, последваха Сливен и Стара Загора, а днес кампанията завършва с посещение в Пазарджик

Мисля, че вие специално много харесвате срещите с "червените". Вярно ли е, ако е така, защо?

-Харесвам ги, защото дават голяма мотивация, адреналин, вълнение. Харесвам всички двубои, когато сме на терена, всяка среща е важна за нас.

Вашият нов съотборник Рикардиьо, който ви е сънародник, започна ли да се адаптира към Левски?

-Смятам, че успява да го направи. Ние даваме най-доброто от себе си, за да се случи всичко това. Смятам, че се справя добре с адаптацията и се чувства част от колектива.

Кои негови качества са най-добри за централен нападател?

=Най-силното му качество е, че умее да бележи голове. Когато се озове в наказателното поле, той е голям футболист. Нямам съмнения, че той ще ни помага много с това. След контузията на Бари имахме своите проблеми в това отношение.

Защо Левски изпадна в период без да победи цели 11 мача? Имате ли отговор?

-Това беше лош момент за всички нас, но мисля, че нямахме късмет и шанс в много моменти от този лош период. Ние всеки ден го понасяхме това и не ни оставаше нищо, освен да се трудим по-здраво. Благодарение и на Господ всичко това вече е минало. Сега продължаваме да се трудим сериозно и здраво. Без съмнение е по-добре.

Французи не се отказват от звездата на Левски Кордоба

Французи не се отказват от звездата на Левски Кордоба

Ще има оферта

В Левски сте от година и три месеца. Харесва ли ти града, отбора и какво е мнението ти за треньора ви г-н Стоилов?

-Мисля, че той е една супер личност. Той има огромно сърце. Отнася се с мен като със син. Не мога да кажа нищо срещу него. Като треньор е добър и интелигентен. Градът е много приятен за живеене. Нямам оплаквания. Хората в клуба ми помогнаха да се адаптирам много добре към всичко. Тия неща са много хубави.

За финал да кажеш нещо на феновете на Левски?

-Нашите фенове да продължават да подкрепят Левски във всеки мач. Да са близо до нас, за да постигнем заедно целта, която имаме в момента. Левски да играе в Европа.