Шефът на школата на Левски Елин Топузаков, който вчера навърши 47 години, сподели пред "Мач Телеграф" впечатленията от развитието на академията и дубъла на "сините". Той заяви, че пред формацията в Трета лига няма поставена цел в класирането, но името на клуба задължава.

"С школата всичко е наред. В подготвителен период са всички и играем доста контролни мачове, което е нормално. Елитните възрасти и вторият отбор имат доста наситена програма. Дубълът е с по-къс състав в този момент, но това е така, защото даваме свежа кръв на първия отбор. Нормално е да има малки липси откъм броя на играчите. По план това, което сме го заложили, се спазва и всички работят и се стараят. Абсолютно всички възрасти от 8-ми януари са започнали тренировки. По-малките участват в турнири, а сега предстоят още такива. Всичко е нормално. Важното за нас е да обучаваме футболисти и да ги изградим за мъжкия футбол. Не всеки може да се пребори за място в първия отбор, защото там нивото е високо, но се стараем бройката да е максимална. Радвам се, че доста млади момчета отидоха на лагер с първия тим в Турция. Това радва всеки един треньор, а не само мен. Те работят с тях всекидневно и се стараят. Най-голямата награда за един треньор е, когато види свой юноша да се наложи в професионалния футбол и да е част от първия отбор. Оттам всичко е в ръцете и краката на дадения млад играч. Дали ще успее да се наложи, или не", започна той.

Ръководството на Левски търси инвеститор за "Герена"

Ръководството на Левски търси инвеститор за "Герена"

Вече са проведени срещи в тази посока

"Цел пред втория отбор, като класиране, не сме поставяли. Ние играем с момчета, които са предимно набор 2006. Това са младоци на 17 години. Там целим тези играчи да се изграждат и по-бързо да се приобщят към мъжкия футбол. В крайна сметка, когато ги извикат в първия отбор, дори за тренировките, е добре за тях да могат да отговорят на нужната динамика и единоборствата. Не гоним класиране, но от друга страна името Левски винаги задължава да играем за победа! Тя трябва да идва с добра игра и развитието на въпросните футболисти. Не е на всяка цена", завърши Топчо.