През последната седмица всичко в Левски бе обърнато с краката нагоре. По една или друга причина сините си разбутаха къщичката, но за това могат да се сърдят единствено на себе си. Обстановката е форсмажорна, а на всичкото отгоре на вратата чука дербито с ЦСКА. С него започва следващата седмица, която е Светла. Дали ще бъде такава за сините, предстои да видим.

В сблъсъка с армейците Левски ще бъде воден от Елин Топузаков. И това е добра новина за сините, защото бившият централен защитник отлично знае какво чака отбора в този мач. За пореден път на него му се налага временно да води състава (б.а. - веднъж бе и постоянен вариант, но този престой бе кратък). По-различното сега е, че трябва да опита да влезе в обувките на Станимир Стоилов - на треньора, на когото служи доста дълго като централен защитник и капитан. Това изглежда непосилна задача, но... Още от онзи период, когато бе писана синя приказка, Топчо е наясно с постулатите на Мъри. А те са, че когато един отбор върви, състав не се пипа. Така бе и тогава, когато не само титулярите на Левски се знаеха, но и кои играчи в коя минута ще влязат като резерви, ако всичко се развива според начертания план. Почти същото е и тази пролет.

Тоест Топчо, който досега водеше втория отбор на сините в Югозападната Трета лига, заварва не само състав от 20-ина футболисти, но и ясно изразена стартова единайсеторка. Като в нея има изградени взаимовръзки между играчите. Този тим се прави от началото на миналата година, като от сегашните титуляри от лятото на "Герена" е единствено най-опитният в момента - Ивелин Попов. Попето обаче е плюс за всеки наставник, защото дава и добавена стойност с лидерски качества. Затова и към този момент Топузаков не бива да пипа нищо, а просто да продължи линията на Станимир Стоилов. Точно в този момент Левски не се нуждае от резки движения - смяна на схема (б.а. - в един период от кариерата си Елин залагаше на игра с трима централни защитници), промяна на изпълнители. И това го доказват последните резултати. След кошмарната поредица от 11 шампионатни мача без победа Левски влезе в нова. В последните 5 двубоя тимът заключи вратата си, включително и срещу Лудогорец. Сега се радва на 4 поредни спечелени срещи. Тоест необходимата инерция я има и тя просто трябва да бъде пренесена в сблъсъка с ЦСКА. Иначе агресията, високата преса, интензитетът в действията - тези неща бяха тренирани до откат от Стоилов и в тима са наясно как и кога по време на двубоите трябва да ги правят.

Всъщност има възможност за подобрения по време на тактическите тренировки. И те касаят единствено играта пред противниковата врата при статичните положения. Това е слаб елемент на Левски, който почти във всеки двубой изпълнява по над 10 корнера, но създадените от тях опасности са истинска рядкост. Преди години на стандартните ситуации футболистът Елин Топузаков бе много добър. И често именно той се озоваваше на предна греда, защото притежаваше добър отскок и игра с глава, след което пренасочваше топката към съотборник, който да я завърши в мрежата. Ако добави и този елемент в арсенала на Левски, то временният треньор може да бъде доволен. Просто защото този тим на сините ще стане доста по-силен.

До онзи ден отборът, ако не под пара, то се движеше по правилен път и вървеше във възходяща линия. Игровият курс е зададен и просто трябва да бъде следван. И той може да отведе Левски до квота за Лигата на конференциите.