Бившият собственик на Левски - Тодор Батков, беше гост при колегите от "Спортал", където освен за "синия" клуб говори и относно предстоящия голям финал за Купата на България между вековниците и ЦСКА. Ето какво каза адвокатът:

Кокала: Левски печели финала с 2:1

Кокала: Левски печели финала с 2:1

"Дано футболистите не се поддадат на напрежението"

"Имам гости от Америка и няма да съм на стадиона, но ще гледам мача. Мисля, че Левски ще победи! Всички предпоставки са налице, имат най-добрия български треньор на XXI век. Имат страхотен дух, което е важно за тези дербита. Играят с много тичане, дух и преса. Имат интересни единици - по левия фланг Уелтон и Цунами, Гошко Миланов - навремето не успях да го взема с брат му, Гришата го измъкна, но Миланов също играе добре. Стефанов също. Публиката е в невероятен подем. Но все пак е дерби.

Какви ли не приказки се изказаха, но дербита не могат да бъдат прогнозирани. Време е все пак Левски да вземе купа. Да завършат тази тежка година като птицата Феникс - от лошата игра и проблематичното финансово състояние, да върви нагоре и само нагоре. Няма да е убедителен успехът: с 1-2 гола.

ЦСКА нищо не играят, изкараха късмет със Славия. Но Греъм Кери се разигра и Иван Турицов много го харесвам. И Йомов също вкара два гола, но в дефанзивен план е нищо. А Левски владее топката и тича много. Вратарят им не е лош - Бусато.

Ще се включа в процеса и ще даря акции, които са останали при мен, за "Левски на левскарите". Щом е за хубаво в името на Левски - само напред. Обединение, подкрепа, финансова помощ.

Основният партньор на Левски с нов жест към клуба

Основният партньор на Левски с нов жест към клуба

Преведе предсрочно пари за покриването на ежедневни разходи

Не искам да ги нападам, но в ЦСКА има някакви фракции, а и те прекалиха с чужденците, което не е нормално. Отбор с такава подкрепа. Левски е част от най-новата история на България. С историята, успехите преди 9 септември 1944 г. Подкрепата към Левски по време на комунизма беше глас на съпротива и несъгласие с този режим. Затова Левски е най-големият клуб!

Надявам се Васил Божков да опрости своите вземания, той е левскар. По стечение на обстоятелства беше президент на ЦСКА, даже си спомням, когато продаде ЦСКА, се видяхме в Лондон за мача с Челси и каза "приемам поздравления".

Нова "синя" приказка? Мъри ги умее тези неща в евротурнирите. Но нямаме нищо натрупано. Ще играем с много нисък коефициент и ще започнем като непоставени, даже ще играем в Лига на конференциите, а не в Лига Европа. Това става обаче постепенно. Очевидно отборът има нужда от подкрепление. Имаме къса скамейка, деца - да, но те се обиграват в по-леки мачове. А тук говорим за Европа. Дано вземем двама-трима футболисти, последната зимна селекция беше много силна.

Индивидуалните сблъсъци, които могат да решат големия финал

Индивидуалните сблъсъци, които могат да решат големия финал

ЦСКА и Левски ще използват всичко най-добро от своя игрови арсенал

Мисля, че Левски върви нагоре, възходящо и мачовете след купата също ще ги вземе. Ще завърши трети и ще е носител на купата", заяви Батков.