Бившият президент на Левски Тодор Батков заяви, че не вярва бизнесменът Васил Божков да стане собственик на "сините".

"Всичко е възможно, но мога да ви кажа, че когато Божков излезе от ЦСКА 2006 година първите дни от декември, дойде да се види с нас в Лондон. Тогава каза, че приема поздравления, защото се е отървал. Пожела го и на мен. Тогава аз шеговито му казах, че мога да му дам Левски, а той ми каза: "Не, не". Това е истина, между другото. Не вярвам, че ще стане. Ако има здрав разум, а Божков има такъв.

Стефан Софиянски е голям фен на Левски, голямо име, политик, успял служебен премиер в много тежък момент за България. Справи се блестящо.

Румен Чандъров става президент на Левски, Васил Божков ще спонсорира "сините"?

Чандъров става президент на Левски, Божков ще спонсорира "сините"?

Бъдещето на Спас Русев може и да се размине с това на клуба

Чандъров по-слабо го познавам. Той има сърце и душа за футбола. Направи много неща първо на Драгалевски, сега със Септември. Не мога да преценя и аз чувам много слухове. Не бих искал да се ангажирам. От тези тримата, може би Чандъров би могъл, защото и той е левскар. Синът му бе в нашата школа, преди да го дръпнат в ДИТ.

Не ми е звънял Спас Русев. Не мога да го оценя. По дефиниция президентите на Левски и ЦСКА винаги са виновни. Дори отборът да има дубъл, требъл, пак е виновен защо тимът не играе финал за Шампионската лига или не е стигнал до Лига Европа. Не искам да го оценявам. Убеден съм, че не му леко. Тежка му е раницата, крива е за носене, убива.

Какви искания да има към евентуалните купувачи? Какво е дал, че да има искания? Няма значение. Аз 47-48 милиона бях дал. Можех да има изисквания, но появиха се хора, които казаха, че могат да поемат, а аз не можех повече. Няма значение. Желая успех на Спас Русев. Просто не бива да се допусне в никакъв случай някакво сътресение. Прекалено ще бъде и то заради тези стотици хиляди, които обичат Левски.

Васил Божков заменя Спас Русев като собственик на Левски?

Васил Божков заменя Спас Русев като собственик на Левски?

Клубът от "Герена" има дългове за над 20 млн. лева

Не бива да се допусне в никакъв случай някакво сътресение. Прекалено ще бъде и то заради тези стотици хиляди, които обичат Левски. В момента клубът прилича на Литекс от най-тъмните години. Черна дупка, в която не се знае какво се случва. Това не трябва да се случва. Това не е отборът на народа. Левски трябва да генерира новини, да се лансират юноши, положителни новини, отрицателни новини, да са някак си публични първите хора в клуба. Не бива да е така, както е в момента. Това допълнително отблъсква хората. Аз поне така ги разбирах нещата. Аз разбирах президентството на Левски като висок обществен дълг. Това бе много голямо нещо, социално действие. Не знам, не искам да коментирам как постъпва Русев. Аз ходя по земята. Не съм забравил родителите ми къде съм израснал, продължавам да съм приятел с хората, с които бях приятел преди. Не забравям откъде съм тръгнал. Бащата на Богдана е бил пример за мен, знакова фигура, президент на Левски. Говоря за бащата на Богдана Карадочева, за него съм чел спомени. Така си представям президента на Левски. Това е най-популярния клуб. Ти така или иначе си се обрекъл да служиш на голяма част от народа и да си вечно виновен.

Павел Колев има голяма амбиция. Даже като завърши, идва да се предложи, но аз бях решил да се оттегля. Казах му, че знам, че е левскар, но няма как да му предложа, защото се оттеглям.

Кризата в Левски трябва да се реши навсякъде. Школата - не знам какво е състоянието ѝ. Има деца, не искам да давам съвет. Очевидно сезонът го пишем дъждовен. Би трябвало да се постави задача на треньора да изгради силен отбор, да се представим добре в шестте дербита, да влезем в Европа, но главното да се изгради гръбнак на отбор, на който да се залага догодина с по-големи задачи и очаквания. Това трябва да стане с наши юноши и български играчи. Има чужденци, които да се внедрят, но има и такива, които веднага да си тръгнат. Ривалдиньо единственото му качество е, че е син на Ривалдо. После взеха друг бразилец, които не му видях очите. Вашчук взеха, не помириса терена", коментира Батков в предаването "Домът на футбола" по "Диема спорт".

Павел Колев: Левски? Без коментар!

Павел Колев: Левски? Без коментар!

"Тримата призьори са футболисти от Първа лига"