През миналата седмица в Левски трябваше да се състои пресконференция, на която да бъде казана "Истината". Истината за това кой какви ги е вършил, за да бъде клубът близо до фалит.

На брифинга един до друг трябваше да стоят мажоритарният собственик Наско Сираков и Станимир Стоилов. Именно последният от дълго време настоява нещата да бъдат "извадени на светло". По една или друга причина обаче такава пресконференция все още не се е състояла.

Милан Миятович: Яд ме е, че не бях в Левски при спечелването на Купата

Милан Миятович: Яд ме е, че не бях в Левски при спечелването на Купата

"Видях любовта на феновете"

В момента на сините най-много тежат задълженията към Националната агенция по приходите. Те са в размер на над 11 милиона лева. Заради това НАП запорира сметките на клуба. И прибира по 30 процента от приходите на сините. За справяне с критичното положение Наско Сираков откри дарителска сметка, като парите от нея отиват директно в държавната хазна.

От тръст "Синя България" - фенското сдружение, което притежава 10 процента от акциите на клуба, вече повдигнаха завесата. В гостуване по 7/8 TV членът на сдружението Никола Бушняков обяви, че "Синя България" като миноритарен акционер в Левски е използвал правата си и е изискал официална документация по случая. И скоро ще запознае футболната общественост и с други конкретни цифри, касаещи дълговете на сините. Като за начало той разкри, че 4 милиона лева задължения към НАП са били натрупани от Тодор Батков.

След това той прехвърли мажоритарния си пакет акции на Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов, а те след управлението си ги предоставиха на Спас Русев. След известен престой на "Герена" последният имаше колебание на кого да прехвърли "горещия картоф", а в крайна сметка дяловете отидоха при Васил Божков и Георги Попов. Те накрая предоставиха акциите си на Наско Сираков.

Левски пусна гореща линия за новите акции

Левски пусна гореща линия за новите акции

Феновете могат да задават въпросите си как да станат акционери