Синът на бившия собственик на Левски Тодор Батков, който носи същите имена като тези на своя баща Тодор Батков-младши е песимист за евентуална сделка с Джоузеф Диксън. Наследникът на адвоката даде интервю за Gerena.bg, в което сподели мнението си за случващото се при "сините".

Господин Батков, следите ли внимателно ситуацията в Левски и какво е Вашето мнение за случващото се в момента?

- Опитвам се да не следя настоящата ситуация в Левски, доколкото е възможно. Представленията на "сламения" инвеститор са не просто обидни, а унизителни за най-обичания отбор в България.

Не можем да не Ви попитаме, как Вие видяхте брифинга на Джоузеф Диксън? Какво точно стана и Вие какво разбрахте от казаното от британеца?

- Не съм запознат с представлението изнесено от "сламения инвеститор", нито с безсмислените му декларации. Туризмът не ми е силна страна.

Наско Сираков обяви в понеделник, че има изпратена гаранция за $150 млн от американска финансова институция. При положение, че Диксън обеща на 36 месеца да се инвестират $250 млн. Как ви се вижда всичко това?

- Банковата гаранция е финансов инструмент за обезпечаване на търговски сделки и транзакции, платима на базата на договор внесен в банката издател.

Сбърка ли Наско Сираков с Диксън и с това, че обяви предварително пред синята общественост сделката преди тя да бъде сключена и дори пое известни обещания, залагайки авторитета си?

- Наско може да се надява само на чудо, за да спаси отбора. Грешките му, под каквато и да е форма, са плод на наивност.

Тодор Батков: Дано информацията за Диксън е грешна, този мач вече сме го играли

Тодор Батков: Дано информацията за Диксън е грешна, този мач вече сме го играли

"На Левски му трябва човек с пари"

Какво ще кажете за План "Б", който Сираков спомена, че го има като опция пред Левски? Aко не се случи сделката с Дискън, пред него има със затягане на коланите. И подписване на още два спонсорски договора.

- Затягането на коланите е наложително, дори и закъсняло. Без значение от броя на спонсорите и приноса им за бюджета на клуба. Натрупаните задължения в последните няколко години са изискуеми и ще трябва да се платят.

Има ли според Вас вариант, при който Левски да се озове в окръжната група и в несъстоятелност?

- Има, разбира се - все по-вероятно е. И може би това е болезнен, но разумен изход от настоящата агония.

Наскоро петима юноши на Левски се озоваха в отбора на "Спортист" Своге. Как разчитате Вие тези сигнали? Има ли вероятност това текучество да продължи?

- Не съм запознат с дейността на ДЮШ на Левски, но щом петима юноши са тръгнали по друг път, със сигурност имат основание.

Договорите на повече от футболистите на Левски са до края на юни месец. Какво следва оттук нататък? На първата тренировка се събраха едва 13 играчи.

- Бъдещето на Левски е в ръцете на Наско Сираков и неговия екип.

Ще съумее ли клубната легенда и настоящ собственик на Левски да спаси отбора на сърцето си?

- Искрено се надявам Наско да успее да спаси клуба в настоящия му вид, колкото и нереалистично да изглежда.

Господин Батков, благодарим ви за споделеното от Вас мнение. Накрая на нашия разговор, какво бихте искали да пожелаете на нашите читатели?

- Да подкрепят отбора въпреки всичко и всеки.