Дългогодишният президент на столичния гранд Левски Тодор Батков поднесе цветя пред паметника на "Апостола на свободата" - Васил Левски.

Днес софийския футболен клуб Левски празнува 106-ата годишнина от създаването си.

Заедно с Батков цветя поднесоха изпълнителният директор на клуба Павел Колев и бъдещият собственик Наско Сираков.

"Левски го е имало, има го и ще го има. Може да прозвучи силно, но докато има българи, докато има и България, ще го има и клуба. Така че, левскари, спокойно. Дайте да се обединим. Да застанем всички зад ръководството. Решението със Сираков е много добро. То обединява спортния дух, успехите като спортист, той е най-успешния спортен ръководител. Дайте да се обединим около него и с общи усилия да продължим напред", каза Батков.

Снимка 480750

Източник: LAP.bg

"За мен Левски е начин на живот, не е просто идея. Така е и за моите деца. Поклон пред всички, които дават, който каквото може. Трябва да продължим по този начин, да се преодолее тази криза. Да се изчисти акционерното участие, да се привлекат спонсори и да се върви напред", обяви той.

"Надявам се акциите да се прехвърлят. Ситуацията е трудна във финансов план. Очевидно трябва да се направи сериозно организационна реформа, спортно-технически също. Да, продължаваме за Купата, но трябва да се играе, да се побеждава, трябва да се спечели купа, да се прави селекция. Но криза няма в обединението на левскарите. Това е добрата новина. Честит двоен празник. Неслучайно Левски е създаден на този ден", добави Батков.

Още ветерани, фенове и представители на клуба присъстваха на събитието, което тази година поради мерките за сигурност заради пандемията от Covid-19, не можа да събере много хора, както се случва всяка година.

Славният Левски на 106 години!

Славният Левски на 106 години!

"Един отбор, а всъщност всичко", написаха от клуба