Днес един от най-големите клубове у нас - Левски, празнува своя 106-и рожден ден. Любимият на милиони фенове у нас тим отбелязва празника в един от най-трудните периоди в своята история. "Сините" имат сериозни финансови проблеми. В навечерието на рождения ден на клуба привържениците получиха добри новини - акциите на клуба ще бъдат джиросани на един от най-големите им любимци Наско Сираков. Именно с легендарния голмайстор са свързани и надеждите им за по-добро бъдеще на 26-кратните шампиони.

Ето какво написаха от клуба: 

"Левскари, днес отмерваме 106 лета от пролетта на 1914 г. От онзи топъл майски ден, в който група момчета от II мъжка гимназия провеждат учредително събрание за образуване на официален спортен клуб. Клубът в нашите сърца. Клубът приел по предложение на Борис Василев-Боркиша името на Апостола на българската свобода. Клубът орисан на величие и тежки битки.

Днес най-обичаният клуб в България е вече на 106 години, а символиката и значението му не само на спортния терен, но и извън него продължават да увличат хиляди да се влюбят в "синята" идея. Но "Левски" нямаше да е това, което е, без богатата история и славните победи. "Левски" нямаше да е това, което е, без любовта на феновете. Тези, заради които преоткрихме за поредна година значението на символите и завещаното от основателите на клуба.

Днес "Левски" продължава своята битка. И тази битка е едновременно тежка заради моментните дадености и вдъхновяваща заради невероятната подкрепа на най-големия капитал в клуба - неговата велика публика.

Празнична заря на "Герена" за 106 години Левски (ВИДЕО+СНИМКИ)

Празнична заря на "Герена" за 106 години Левски (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Сините" празнуват рожден ден

Феновете на "Левски" доказаха за пореден път своята историческа значимост, подадоха ръка на клуба си в един от най-тежките мигове в историята му и отново демонстрираха на цяла България какво означава преданост и отдаденост до последен дъх. Цифрите са красноречиви, споделяме ги всеки ден, и са видни за всички! Целият свят научи за силата на левскарския дух!

За всички нас в клуба тази енергия е импулс да продължим напред! Да извървим целия трънлив път! Да вземем всички тежки решения! Да понесем всички тежки последици от тях! Да преглътнем горчилката...

В името на "Левски" и всички вас!

Защото времето за помагане е сега! Длъжни сме да дадем всичко от себе си!

Заради всички преди нас и всички след нас! Заедно до безкрая на времето!

Честит рожден ден, левскари!"

Антонио Аниете с призив към феновете на Левски

Антонио Аниете с призив към феновете на Левски

"В този труден период нашата сила ще е, ако останем единни"