Бившият член на Надзорния съвет на Левски - Константин Папазов сподели в предаването "Крум Савов Live" какво е най-належащо като плащане за "сините" и даде мнението си за спрягания за нов силен човек на "Герена" Драган Шолак.

Г-н Папазов, какво става с новия собственик, каква е ситуацията с дълговете на клуба?

- Задълженията на Левски не са 40 милиона. Най-истинското е това към държавата, към НАП, за което клубът ще положи всички усилия и ще бъде изчистено. Задължение към целия български народ, защото винаги съм твърдял, че Левски трябва да бъде за пример. В периода, в който и аз съм бил в клуба, не сме го правили така, както трябва да бъде. Левски да бъде емблема на българския спорт и във всяко едно отношение да бъде безупречен към държавата. Задълженията към частните - г-н Божков, "Главболгарстрой" и някои по-дребни, са детайли, които ще се решават и могат да бъдат постигнати всякакъв вид договорки. Факт е, че Левски има огромни задължения и не трябва да се бяга от тях.

Стоилов към НКП: Честит рожден ден и занапред да бъдете пазители и обединители на левскарщината

Стоилов към НКП: Честит рожден ден и занапред да бъдете пазители и обединители на левскарщината

Посланието е по случай 13-я им рожден ден на организацията

Защо отборът отиде на подготовка в Дубай?

- Защото клубът е намерил финансиране. Миналата година Левски проведе най-скъпия лагер и това даде резултат. Беше спечелена купата, за съжаление сега няма такива перспективи. Смятам, че отборът е надградил от миналия сезон. Чисто и просто нямаше спортен шанс. Въпросът е кога Левски ще бъде примерен, за да може с високо вдигнати чела феновете да посрещат каквито и да е упреци по техен адрес и такива към клуба. Трябва да се изчистят задълженията към НАП. Има някакви надежди, блясъци.

Драган Шолак ли ще направи това? Много хора го определят като "новия Джо Диксън".

- Много се спекулира и аз си имам мнение по въпроса. Смятам, че Джо Диксън беше положителен герой. Имаше парите на 100 процента. Изключителната отговорност на Наско Сираков към марката Левски и да се поеме рискът към това нещо, натежа. Той създаде толкова високи прегради. Искаше всичко да е истина, защото беше обещал на синя България, че клубът ще е спасен. Не знаехме, че ще се появи Шолак. Много пъти съм го казвал, още когато се спасяваше Левски и да не се правя на пророк. Появявам се, когато е трудно. При подреждането на пъзела други излизат на сцената. Искам повече да не се показвам. Тогава съм го казал, че ако някой чужденец дойде и иска по някакъв начин да инвестира, да си рекламира бизнеса, първата врата, на която би почукал, е Левски. Доказа го времето.

Какво стана с вашите акции, след като вече не сте част от ръководството?

- Свърших си моята работа. Мога да кажа, че съм единственият, който няма изгода в своя период в Левски. До момента и Наско Сираков. Вярвам, че ще се случи най-доброто за клуба. Той също ще бъде възнаграден подобаващо като почетен президент. Акциите не стигнаха при мен, а въпросът е към този, който ги беше обещал.

Взехте заем от един от най-големите цесекари - Стойне Манолов.

- Заемът беше личен. Не мога да лъжа и го казах, но след това и то бе преекспонирано. В периода, след като не бе плащано на футболистите в продължение на четири месеца след г-н Божков, отборът бе спасен благодарение на авторитета на Наско Сираков, ежедневните ми разговори с играчите и авторитета на Николай Михайлов, който държеше цялата съблекалня на Левски. Това е периодът от 2 юни до 31 юли 2020 година. Акциите бяха при нас, но финансовото състояние не се промени. Последният бе ден петък и Ники ме дръпна и каза, че не може вече да държи тима. Предстоеше мач с Берое и следобед по две заплати бяха преведени на футболистите. Беше страшен проблем откъде са парите. Веднага се намериха хора да кажат, че нарочно Левски е паднал от Царско село с 0:1 на "Герена" след това. Не знам кой може да си помисли, че аз или Наско Сираков може да влезе в съблекалнята и да каже отборът да падне. Никой не мислеше тогава, че отборът е спасен, защото много хора чакаха на 31 юли клубът да се разпадне, само че попаднаха на мина. Ще напиша книга и ще разкажа много.

Васил Божков отряза Левски

Васил Божков отряза Левски

Той не е проявил желание да посети "сините" в Дубай