Бившият собственик на Левски Васил Божков не е проявил желание да посети "сините", които са на подготвителен лагер в Дубай, пише "Тема Спорт". Именно там бизнесменът живее от няколко години и води кореспонденция с българското правосъдия и международните издирвателни институции.

Чрез посредници от щаба на сините са дали някакви индикации към хора, приближени на Божков, но той е останал безразличен към сигналите. Все пак не е изключено до края на подготовката хазартният бос да се появи на тренировка или пък да изгледа някоя от контролите на сините в емирството. Той има право да се придвижва свободно в Дубай.

Твърде вероятно е той да изгледа проверката със Спартак (Москва). Бившият собственик не крие контактите си с руски индустриалци, които, според негови думи, в началото на престоя му в Дубай са му помогнали финансово, докато той успее да се добере до някой от многобройните си финансови потоци.

Фирми на бизнесмена са сред големите кредитори на Левски. Клубът от "Герена" дължи милиони на компании от орбитата на "Национална лотария", която в един момент бе генерален спонсор. Също така Божков бе изкупил на цесия някои от дълговете на Левски към строителни компании, извършили дейност по събарянето на старата трибуна на сектор "А" на "Герена" и след това по изграждането на новата.

Официално двете страни нямат право да водят каквито и да е преговори, тъй като това е забранено, когато касае лица или компании, попаднали под удара на закона "Магнитски", какъвто е неговият случай. Освен това изискуемите милиони все още не са с настъпил падеж.

Вдигат паметник на легендата Георги Соколов

Вдигат паметник на легендата Георги Соколов

Беше създаден инициативен граждански комитет с председател изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков