Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов може да направи експерименти в контролата срещу Струмска слава. Сините приемат на "Герена" втородивизионния тим във вторник, 12 октомври. Двубоят ще стартира в 16:30 часа и ще бъде предаван по клубната телевизия.

Мъри Стоилов обмисля да заложи на нова тактическа схема срещу възпитаниците на Владимир Димитров, пише "Тема спорт". Той ще построи състава си в система 4-1-4-1, а не в използваната от него в последните срещи 4-2-3-1. Именно с първата схема дойдоха и най-големите успехи на треньора начело на Левски, когато бе написана синята приказка с достигането до четвъртфинал за Купата на УЕФА и влизане в груповата фаза на Шампионската лига.

"Ултрас Левски" се противопостави на Боби Михайлов и компания, призова "синьото" ръководство да направи същото

"Ултрас Левски" се противопостави на Боби Михайлов и компания, призова "синьото" ръководство да направи същото

"Не погребвайте бъдещето на следващите поколения млади футболисти, клубните и национални отбори!"

Станимир Стоилов не може да разчита на повиканите в различните национални гарнитури Борислав Цонев, Гьоко Зайков, Христос Шелис и Мартин Петков. По този начин в двете полувремена под рамката ще застанат Николай Михайлов и Пламен Андреев. Пред тях ще действат Драган Михайлович, Хосе Кордоба, Георги Александров и Иван Горанов. В центъра на халфовата линия ще са Радослав Цонев, Андриан Краев и Марин Петков, а в предни позиции ще атакуват Георги Миланов, Здравко Димитров и Билал Бари. Възможно е да бъде сменена и позицията на Миланов, който най-често е ползван вдясно на нападението.

Стоилов ще следи за спазването на тактическата дисциплина най-вече във фаза защита. В последните двубои се забелязва подобрение в това отношение. Но наред с това Левски продължава да допуска много сериозни грешки в центъра на отбраната, които водят до попадения във вратата на Николай Михайлов.

Тимът успява да подобри и физическото си състояние. При идването на Мъри сините едва издържаха до 60-ата минута. Сега капацитетът на отбора е много по-голям.