Наставникът на Левски - Станимир Стоилов говори с журналистите, отразили първата тренировка на "сините" за 2022 година. Специалистът обяви, че ако се наложи, от клуба ще говорят със своите футболисти за намаляване на техните заплати.

Ето какво каза Мъри:

"Надявам се да имаме ползотворно сътрудничество през Новата година. Радващо е, че толкова хора посрещнаха отбора. Оптимизъм винаги цари, важното е да се подобряваме. Цунами има някакво заболяване, ваксиниран е, има и ПСР тестове. Ще видим какво е заболяването му.

"Сини" шефове изгледаха първата тренировка

"Сини" шефове изгледаха първата тренировка

Иво Ивков и Даниел Боримиров работят активно за просперитета на Левски

Надявам се утре да представим и Велтон. Той е тук, ще мине медицински прегледи. На този етап това са нещата, които можем да си позволим. Сега е по-важно да излезем от критичната ситуация, в която се намираме, най-вече от финансова гледна точка.

Много вярвам в треньорската работа. Надявам се да се подобряваме в организацията, тактическата дисциплина, фазите на игра. Стартираме в нормално кондиционно състояние. Би трябвало да наберем добра спортна форма, но е по-важно да изградим връзки помежду си. Трябва да се подобрим и в двете фази на играта, най-вече в защита. Важно е да задържим това, което имаме и да го подобрим. Надявам се селекцията, която сме направили да помогне по възможно най-добрия начин на Левски. Тя бе съобразена изцяло с възможностите, които имаме.

Левски с четири зимни контроли, търсят се съперници за още две проверки

Левски с четири зимни контроли, търсят се съперници за още две проверки

Вижте какво написаха в сайта на "сините"

Братя Цоневи тренират, играят. Те знаят какво трябва да се подобри, казал съм им го. Имат нужното желание. Имаме да решаваме финансови проблеми, така че е нормално да търсим решаване на тези проблеми. На този етап двамата са играчи на Левски и няма никой отстранен. Ще пуснем Мартин Петков под наем, за да има повече игрова практика. Същото важи и за други от младите играчи.

Нямаме нито едно предложение за наш играч. Това означава, че трябва още много да работим. Ако играем добре, цената на играчите ще се качва и ще има интерес към тях. За момента обаче такъв няма. Трябва да вдигнем отбора и да заиграем по-добре, тогава ще има интерес.

Георги Миланов работи с физиотерапевтите. утре ще мине прегледи и ще знаем по-конкретно какво се случва. Надявам се към 20 януари да се включи в тренировките. Ще следим състоянието му. Дано бързо да се възстанови.

Сагата е към своя край - Велтон вече е на българска земя

Сагата е към своя край - Велтон вече е на българска земя

Утре би трябвало да подпише с Левски

Половината играчи минаха прегледи днес, другата половина ще минат утре. Тогава ще знаем по-конкретно какво е състоянието на футболистите. За момента то ми се струва много добро.

За мен най-важното е хората в клуба да получават редовно възнагражденията си. Все още не сме на 100%, но сме близко. Имаме ангажименти към хора, към загубени дела. Огромни усилия се полагат от всички в клуба, за да се намерят възможности да се справим с тези проблеми. Ако трябва ще говорим и с футболистите за намаляване на заплатите. Няма друга алтернатива.

Не съм водил дълъг разговор с Ивелин Попов. Редовно се чуваме с него, говорим си, но за лятото не сме говорили. Винаги е добре дошъл в Левски, но не смятам, че Сочи има желание да се раздели с Ивелин Попов.

Най-важното е как ще изглеждаме игрово. Така ще можем да си заслужим участието в евротурнирите. Ако сме добри, всичко е пред нас. Има тимове пред нас в класирането, но ние сме Левски и с всеки изминал ден трябва да се подобряваме. Засега има минимален напредък откакто работим. Трябва да съхраним изграденото и всеки ден да надграждаме. Очаквам да играем по-организирано, по-уверено. Дано и новите попълнения да вдигнат класата на отбора".

Левски стартира зимната си подготовка, еуфория сред "сините" фенове

Левски стартира зимната си подготовка, еуфория сред "сините" фенове

"Сините" започнаха без новите и Георги Миланов