Председателят на НКП на Левски - Степан Хиндлиян говори пред "БТВ" по повод случилото се в Хърватия по време на гостуването на "сините" на Хайдук (Сплит).

Припомняме, че местни ултраси нападнаха привържениците на столичани, хвърлиха факли в една от колите им и тя бе опожарена. 

Феновете на Левски още са в ареста, НКП излезе с позиция за случилото се!

Феновете на Левски още са в ареста, НКП излезе с позиция за случилото се!

Вижте обръщението на ръководството на привържениците

"Ние бяхме взели решение да отседнем в Задар преди мача, тъй като заради ограничения капацитет на стадиона получихме само 250 билета и в Сплит щеше да е доста трудно за нас с толкова малко хора. В Задар обаче се сблъскахме със сериозни проблеми и бездействие от страна на полицията.

В областта Далмация, където се намира Задар, всички са фенове на Хайдук, който е най-големият футболен клуб в региона. Ултрасите на домакините постоянно бяха информирани къде се намираме. Атакуваха ни в различни малки улички в централната част на града, но си бяха направили грешно сметката. Те получиха сериозен отпор от наша страна, въпреки че бяхме в много пъти по-малко на брой от тях.

Случаят с опожарения автомобил е много интересен и си е чист опит за убийство. Момчетата с колата първо бяха отишли в Сплит, но след това се свързаха с нас и пристигнаха в Задар. Около полунощ слезли, за да преместят колата на паркинга на хотела. Тогава дошли местните фенове и през отворените прозорци хвърлили факли, каквито се палят на стадионите. След това отвън затиснали вратите, за да не могат нашите хора да излязат. Вътре са изгорели техните документи и лични вещи. Надявам се полицията да накаже виновните, тъй като това си е опит за убийство", разказа председателят.

Неволите за Левски в Хърватия нямат край

Неволите за Левски в Хърватия нямат край

Забавиха полета на "сините"

Цялото интервю може да видите в прикаченото видео: