Легендата на Левски Стефан Аладжов коментира пред "Тема Спорт" моментното състояние на отбора. Рекордьорът по мачове за "сините" посочи, че са необходими нови попълнения на "Герена", но изрази своя оптимизъм за играта на тима след идването на Станимир Стоилов начело на столичани.

Какво ви прави впечатление в играта на Левски в последните мачове?

- Вижда се подобрение в играта, а в последният мач Левски победи и Славия, а добре знаем колко трудности изпитваше срещу белите в предишните двубои. Бяха важни три точки. Явно вече ръката на Станимир Стоилов си оказва влияние. Но е видно, че ще трябват много нови играчи. Ако ме питате къде - ще кажа във всички линии, в защитата има нужда от нови, както и в халфовата линия и нападението са необходими свежи попълнения. Хубавото е, че Билал Бари започна да реализира попадения и по този начин ще добие още повече самочувствие, след като бе в дупка заради много мачове без гол. Напълно си заслужи и нов договор, а добре е, че и младите Патрик-Габриел Галчев и Пламен Андреев подписаха също. Хубавото е, че се задържат футболисти, но са необходими и нови.

Уважавани личности ще бъдат връзката между Левски и фенското сдружение

Уважавани личности ще бъдат връзката между Левски и фенското сдружение

20 лева на месец ще бъде минималната ставка за членовете

Станимир Стоилов иска селекцията да бъде приключена преди Нова година. Ще успеят ли сините да направят това?

- Ще е най-добре да се уредят новите по-рано, за да могат да проведат нормална подготовка с отбора и да се впишат по-лесно. Но и тази година като че ли ще е нулева. Мъри афишира, че Левски може да се пребори и да спечели Купата на България. Дано да се случи това, защото ще станат още повече години без трофей. От много време си обещаваме това и не става, но дано тази година да е по-различно. Имам вяра, че могат да спечелят купата. "Сините" ще победят Септември София, но след това съперниците стават все по-трудни и е необходима пълна мобилизация до края. Да се надяваме на успех. Има някакъв оптимизъм на "Герена" в момента.

Имат ли силите "сините" да спечелят Купата на България?

- Да, според мен имат. Надявам се това да се случи. Но много са важни и следващите двубои на тима в първенството. Идват и по-трудни мачове за Левски след този с Ботев Враца. След това се гостува на Арда в Кърджали, а по-късно и Ботев (Пловдив) пристигат на "Герена". В момента "жълто-черните" играят много хубав футбол.

Левски намери конкуренция на Боби Цонев от Бразилия

Левски намери конкуренция на Боби Цонев от Бразилия

"Сините" уредили още един чуждестранен футболист

Какви са очакванията ви за предстоящия двубой с Ботев Враца?

- Това е отбор, който се намира в дъното и може да се хване като удавник за сламка. Няма да е лесен двубой и слаб противник, независимо в край на таблицата на класирането се намира. Трябва да се играе мач за мач и ако може да се вземат, ще е най-добре. Ако не стане това, то поне да не се губят.

Как ви се виждат юношите на Левски?

- Трябва да влизат и да играят, защото на резервната скамейка няма как да стане и да добият опит, а той се получава на терена. В момента им се дава шанс и трябва да го оценят, защото никога през годините в Левски не е било така. Имат зелена светлина и когато влязат на терена трябва да надскачат себе си. Пожелавам им успех.

Крило от Северна Македония е опция за Левски

Крило от Северна Македония е опция за Левски

Матей Цветаноски предложен на "сините"