Станислав Костов даде интервю за Sportal.bg от лагера на столичния Левски в Австрия. Таранът на "сините" разкри дали е имало спор между него и Петър Хубчев, а също така съжалява ли, че не напусна 26-кратните шампиони при оферта с 10 пъти по-висока заплата за него.

Как се работи с Петър Хубчев? Ти си работил с него в Берое, а сега вече и тук. При него дебютира и в националния отбор.

- Работи се лесно. Когато изпълняваш нещата, които ти казва, се работи лесно. Тренираме добре, готвим се много здраво, всички тренират на доста високи обороти. Мисля, че Левски ще израства при господин Хубчев.

Хубчев: Отдавна съм видял, че младите не са готови за голям футбол

Хубчев: Отдавна съм видял, че младите не са готови за голям футбол

"Ще подобрим отбора със селекция"

Преди неговото официално назначаване имаше слухове, че не е искал Костов и има някакъв спор между вас двамата. Има ли нещо вярно?

- Не е имало спор между мен и него. Това са медийни глупости. Каквото е трябвало, господин Хубчев ми го е казал. Всичко си зависи от мен. Никога не сме имали нещо между нас.

Със сигурност пропускаш първия мач с Ружомберок, но тук пристигна една добра новина, че наказанието ти е само за един мач и ще бъдеш на разположение в София.

- Наказан съм в първия мач. Направих една глупост при отпадането от Вадуц. Наказан съм за първата среща, но се подготвям и ако във втория мач господин Хубчев реши да разчита на мен, съм готов на 100% да помогна на отбора, защото тези мачове са най-важните засега.

Левски загуби от Тюркгюджю-Атаспор с 0:4 в контрола

Отбор от четвърта дивизия направи Левски за смях!

"Сините" загубиха с 0:4 от Тюркгюджю-Атаспор

Ти изпрати най-добрата година в кариерата ти, стана голмайстор на първенството с 24 гола, дебютира в националния отбор. В личен план се роди твоята дъщеря Александра. Какво очакваш от следващия сезон?

- Надявам се през следващия сезон да израствам все повече, да играя по-добре и да помагам на моите съотборници. Ако е възможно да отбележа повече голове, но най-важното е Левски да побеждава и да вървим напред. Време е да зарадваме хората с титла или купа.

Зимата имаше изключително сериозен интерес към теб. Отказа няколко пъти оферти от Турция и Казахстан. Сега как стоят нещата и мислиш ли за чужбина?

- Има интерес, доколкото знам. На този етап съм футболист на Левски и съм щастлив. Винаги съм казвал, че се чувствам много добре в Левски. Мисля само за отбора. Трансферният период е дълъг. Ако някой ми каже нещо, ще го мислим. Аз искам да кажа, че на 100% съм тук, мисля само за Левски. Искам да играя за Левски, на този стадион и пред тази велика публика.

Имало ли е момент, в който съжали, че не прие офертата от турски клуб, който ти даваше близо десет пъти по-висока заплата?

- Никога не съм съжалявал, че останах в Левски. Не ми се ходеше в този турски клуб. Не съжалявам, защото останах в Левски, вкарах още голове и помогнах на отбора да спечели още мачове.

Мапуку: Хубчев ще донесе трофей на Левски

Мапуку: Хубчев ще донесе трофей на Левски

"За мен е като баща"