Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде съвместна пресконференция заедно с колегата си от ЦСКА - Алън Пардю преди финала за Sesame Купа на България.

Мъри не скри притеснението си преди мача на сезона за "сините" и обяви, че е време тимът му да зарадва изстрадалите фенове.

Брифингът премина под знака на взаимното уважение между двамата треньори и клубове, като наставникът на Левски подчерта, че футболът не е война, а е затова да спечели по-добрият.

"За мен от доста време има предстартова треска. За представянето на моя отбор. Ние изоставахме доста, с оглед на това, че стигнахме до финал, за нас е нормално да има напрежение за играчите и треньора. Достатъчно съм участвал в такива мачове и имам опит. Предварително какво сме си обещавали, не е важно, същественото е на терена какво ще се случи. Наясно съм със състава. Притеснението ми е затова как ще играем. Отборът на ЦСКА има над 12 мача в Европа, това е голяма увереност и самочувствие. Имат опитен мениджър".

Алън Пардю: Няма да танцувам при триумф с Купата, феновете ще видят този ЦСКА, който очакват

Алън Пардю: Няма да танцувам при триумф с Купата, феновете ще видят този ЦСКА, който очакват

"Нека да се уважаваме и да няма ексцесии"

"Пламен Андреев е млад вратар, отраснал в школата на Левски. Нямам притеснение. Залогът е много по-голям за нас. Ние ще се доверим на Пламен. Мисля, че и Ники Михайлов може да му даде съвети. Вярваме му. Каквото имаше да казвам по темата за декларацията на ЦСКА, го казах, смятам, че от днес трябва да говорим за феърплей. От нас треньорите зависи. След толкова години чакане, сме длъжни да направим хубав празник. Затова за мен беше непонятна тяхната реакция. Искам футболистите ми да играят с хладен ум и горещи сърца. Трябва да минем през такива мачове. Няма какво повече да искаме, такъв финал е. Ако успеем, това ще бъде малка стъпчица напред. Отборът се калява в такива битки".

"Имам идеи за развитието на Левски, дори не се замислям дали Пламен Андреев. Аз не си го измислих, за да се правя на интересен. Ники Михайлов му дадох шанс, когато беше на години на Пламен. Аз за разлика от други, не мисля за собственото си "аз", когато става въпрос за Левски. Дали сме готови за продължения и дузпи, ще видим. Няма какво повече да искаме като предпоставки".

"Трите мача с ЦСКА бяха различни. Първият нямахме много класа, вторият нямаше много футбол, третият беше неприятен. Левски най-после трябва да спечели нещо след толкова години на страдание на нашите фенове. Винаги съм подкрепял взаимно уважение между двата клуба. Много зависи от треньорите как ще се държат играчите. Мисля, че за отборите ще е добре, да ги подготвим да уважават В ЦСКА има значителна промяна по отношение на поведението на резервната скамейка".

"Футболът не е война, футболът е да спечели по-добрият. Историята е хубава, трябва да се помни, но трябва да гледаме в бъдещето също", заяви Станимир Стоилов.