Треньорът на ЦСКА Алън Пардю даде съвместна пресконференция с този на Левски - Станимир Стоилов, преди финала между двата ни футболни гранда на турнира за Купата на България. 

Ето какво каза англичанинът: 

"В края на сезона формата е важна. Нашият отбор не е в най-добрата си форма, Левски са в по-добра. Но това е финал, един мач. Ще ни даде възможност да покажем какво можем. Имам неща в главата за вратарската позиция. Още взимам решение. Финалът е важен, но резултатът от него не е определящ моето бъдеще в ЦСКА. До мен стои добър и доказал се треньор, и аз също съм такъв. Но някой трябва да загуби. Все пак, след това животът продължава. Искаме да се подготвим за следващия сезон. Левски също ще са силни през новата кампания. Имаме добри спомени от финала преди година. Надяваме се и сега да са такива. Това е голям мач за нас.

Откакто съм в клуба, за първи път имам на разположение почти всички футболисти, без Матей и Бисмарк. Не, не мисля, че ще има допълнително напрежение, защото сме актуален носител на трофея. Това трябва да ни мотивира. Голям мач, най-голямото дерби на България. Има семейства, които са разделени между ЦСКА и Левски. Ще има страст, но тя трябва да бъде контролирана от съдията и от нас. Да бъде контролирана и на трибуните.

Нямам коментар за съдията на мача. Моята работа е да водя процесите в отбора. Искам да дам най-доброто от мен за отбора, за моите играчи. Не стоя аз зад декларацията на ЦСКА за съдията, нямам общо с нея. Този отбор на ЦСКА до средата на сезона претендираше за титлата. След това не задържахме това ниво. Станах треньор в трудна ситуация. Направихме равен с Левски още в първия ми мач, но продължихме за Купата. Напрежението в отбора ни спадна и сме концентрирани върху финала. Футболистите знаят добре залога на този мач и ще бъдат максимално подготвени за него.

Няма да танцувам при победа. Съжалявам за неща, които съм правил през кариерата ми. Съжалявам и за онзи танц. Аз съм треньор и искам да спечеля финала. След това да празнувам с феновете. За мен ще е голяма чест. Благодаря на играчите за възможността, която ми дават. Ще покажем нивото, които феновете на ЦСКА искат да виждат.

Добра идея е да сме заедно на тази пресконференция. Браво! Много е добре за феновете и медиите. Ние се уважаваме взаимно. Това е страхотен пример за феновете. Хората трябва да се уважават. Да няма ексцесии, нека се наслаждават на мача".