Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов коментира актуални теми около отбора и българския футбол като цяло. Специалистът сподели пред "Гонг", че държавата трябва да помогне на най-популярната игра и добави от какво значение е да се изградят нови терени. 

"Това, което чух на разговора ми (със спортния министър, б.р) дава някаква надежда, че има това желание. Той сам заяви тези неща. Може да се помислят и някакви законодателни промени или облекчения за спонсорите. Това са неща, които не съм достатъчно компетенен, за да кажа. Видях желание в този човек за точно тези неща. Намаляване под някаква форма на данъците за спонсориращите спорт и облекчение към самите клубове. Виждам голямо желание това да се случи и се надявам, че ще се случи.

Бивш играч на Левски направи шокиращи разкрития за живота си

Бивш играч на Левски направи шокиращи разкрития за живота си

Ели Зизов откровен до болка

Вече няма накъде българският футбол да отстъпва. Ангажимент на държавата е да помага на спорт номер едно. Има и други спортове. Държавата помага през годините, може да го прави и повече. Тези спортове, които имат успехи, трябва да им се удвои бюджета.Футболът беше изоставен от държавата. Трябва да се обърнем с лице към него. Държавата дава пари на над 100 спорта, половината не ги и знаем. Не съм против да се дава, но бюджетът за спорт трябва да стане много по-голям. Виждам някакво желание, нядявам се да се случи.

Футболните терени, които се правят в България, не стават за професионален футбол. Те са за махленски футбол. Терени на по една-две години. Дори клубовете се оплакват дори от собствените си терени. Колкото и парадоксално да звучи един терен, който беше направен на "Георги Аспарухов" от немска фирма, до ден днешен е може би най-добрият в България. Към него мога да прибавя и този на Лудогорец. Всички са хубави от април до ноември. В момента, в който завали сняг, 90% от терените стават ниви, а ако завали дъжд - и блато. На "Герена" може да вали колкото си иска, никога не може събере локви. Това имам предвид - да се направи качество, а не количество", заяви Мъри.