Треньорът на Левски - Станимир Стоилов даде интервю за Тръст "Синя България". В него той засегна широк спектър от теми - от работата с футболистите, през мнението му за школата и плановете за зимната подготовка до стратегическото развитите на Левски и най-добрия начин, по който може да се създаде и утвърди новото сдружение на феновете, което да получи мажоритарния пакет акции на клуба.

Читателите на ТОПСПОРТ: Мъри Стоилов трябва да е "Треньор на годината"

Читателите на ТОПСПОРТ: Мъри Стоилов трябва да е "Треньор на годината"

Участие в анкетата на нашия сайт взеха близо 4000 човека

"Професионализмът бе напуснал и играчите. Трябва да преоткрием навика им да слушат и изпълняват. Аз притискам футболистите си и ги заставям да работят, но те трябва да знаят, че правя това за доброто на Левски. Не се съобразявам с никого в подхода си към играчите. Подхождам по левскарски, защото знам какъв е историческият стандарт в Левски. Ако един футболист спазва правилата и се държи както подобава на играч на Левски, няма да имаме никакви проблеми.

Напредъкът на Андриан Краев се дължи на него самият, но той е направил само началните стъпки към нивото, което трябва да достигне. Левски е имал големи футболисти на неговата позиция, с които да се сравнява. Що се отнася до Бари, доверието, което му имам, се дължи на изключителната сериозност в спазването на тактическите указания, която показва.

Преподписахме с него в момент, в който той нямаше голове и всички мислеха, че той не е бъдещето на Левски. Аз също смятам, че той има много проблеми, най-вече в технически план и в завършващия удар, но пък ние така или иначе трудно ще намерим идеалния централен нападател с финансовите възможности, които имаме.

Венци Стефанов: Колко майки искат левскарите, бе?! Не им ли стига вече!

Венци Стефанов: Колко майки искат левскарите, бе?! Не им ли стига вече!

"ЦСКА не може да има нов стадион в Борисовата градина"

Изненадващо и за самия мен, Кордоба напредна много най-вече, защото е изцяло насочен към футбола. Иска да се учи и да изчиства проблемите си. При Митко Костадинов е точно обратното. Той има потенциал, но има и странични от футбола идеи в главата си, които му пречат.

Всекидневно се опитваме да решим проблемите на юношите, защото в тях е бъдещето на Левски. Те, обаче, също трябва да отговарят на нивото на клуба и да му помогнат да постига резултати. Левски не може да бъде 9-ти или 10-ти в класирането. От школата идват недообучени футболисти. Аз им казвам хибриди. Научили са много неща, но им липсват основни елементи. Трябва да започнем да произвеждаме готов продукт.

Дисциплината и играта в защита са двата компонента, които трябва да подобрим. Говоря, обаче, за защита в стил Левски, не опълченската. Игра в защита с висока преса, дълбоко в противниковата половина, с контрол върху играта и събитията. Най-трудно се учи един отбор да се отбранява високо. Ако постигнем това, обликът на отбора ще е завършен на 70%.

Има огромна бездна между големия европейски футбол и българския футбол. Базите и стадионите ни са като в Европа отпреди 50 години. Оттам следва и спортно-техническата бездна. Ние нямаме място сред големите отбори, защото само им пречим да играят футбол.

Преобразеният Николай Михайлов

Преобразеният Николай Михайлов

Капитанът на сините успя да навлезе във върхова форма през есента

Приходът, който Левски генерира, в никакъв случай не е достатъчен. Това е сума за преживяване. Ангажимент на всички в клуба, е отново да запалим искрата, да започнем да функционираме, да намираме нови спонсори, да държим феновете в час със събитията, а те да идват на стадиона, заради добрите ни игри. Да продаваме играчи и евентуално да стигаме до евротурнирите. Трябва да направим футбола в Левски футболен бизнес, а не просто футбол, в който някой излива едни пари, които отиват в канала, защото не се постигат никакви резултати.

Има скептици, защото през годините се подаваха страшни сигнали, че едва ли не управлението на клуба било у феновете, че те източвали средства... Нищо от това не е вярно. Начинът да преодолеем това е първо да застанем с лицата си. Второ, призовавам всеки да зададе въпросите си и да повдигне темите, които го притесняват. Сега е моментът. Ние не обичаме да се интересуваме, когато е време, а започваме да питаме и критикуваме, когато нещо вече е направено.

Третото е масовостта на това сдружение. Ако събере достатъчно голям брой левскари, никой няма да може да говори за манипулации. Ако събере 500-1000 левскари и се организираме 300-500, ще спечелим едни избори, но ако сме 20,000, това вече е невъзможно.

Нови финансови правила в Левски през 2022 година

Нови финансови правила в Левски през 2022 година

Ще влязат ли в сила идеите на Станимир Стоилов?

В България първата дума, която кажеш за нещо е "А, това няма как да стане". С убеждение, с работа ще опитаме. Да, може и да не се получи, заради недоверието към всичко, което се случва у нас, но ние сме длъжни да пробваме.

Трябва да направим така, че да вървим от 20,000 нагоре, а не надолу. Ако трябва, ще тропаме на вратата на всеки член, за да го запалим по идеята и да го задържим."

Тръст "Синя България" трябва да е коректив на случващото се в Левски. Организацията е съсобственик на клуба със своите 10% от акциите и като такъв трябва да има достъп до пълната документация, за да предава на феновете истинските сигнали идващи от клуба.

В никакъв случай тръстът не трябва да се превръща в слуга на който и да е ръководител, а да следи зорко да не се излиза от финансовата рамка, както и дали се спазват левскарските ценности," завърши наставникът на "сините."

Заслужават ли братя Цоневи мястото си в Левски?

Заслужават ли братя Цоневи мястото си в Левски?

Близнаците имат своите плюсове и минуси