Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов говори пред "Диема спорт" след контролата с Рига, спечелена с 2:0. Мъри разкри, че е видял доста положителни неща и е убеден, че Левски има ниво на водещ отбор. 

"Имаше доста положителни неща. Имаше неща, които трябва да подобряваме. Станаха проверки, които искахме да изиграем. С такива футболни битки един отбор подобрява нивото си. Основните ни проблеми, които видях бяха основно през първото полувреме, беше завършващия удар и завършващия пас. През първото полувреме трябва да водим и с 2-3 гола. През второто полувреме дъждът ни изненада и развали комбинативността и красотата в играта. Държахме добър ритъм, но играта беше разпиляна. Доволен съм, че играхме с такъв сериозен отбор като Рига. В последните години те направиха запомнящи се представяния в Европа и шампионата. Добра проверка за нашия отбор. Имаме още къде да работим, детайли за изчистване най-вече в точността на подаването и завършващия удар. Тези неща ще изглеждаме по-добре и всеки играч трябва да ги подобри. С лекота изнасяме топката и стигаме до положения, но не можем да ги реализираме по най-добрия начин", каза Стоилов.

"Футболът е динамика и това е моето желание - отборът ми да играе преходи. Трудно ни се отдават, особено в българския шампионат, такива пространства. Трябва да наблегнем на футболната сила и мощ, да има повече комбинативност и повече увереност. Имахме ситуации, които трябваше да развием по-добре. Ако подобрим кондицията и динамиката в играта, тези неща ще се получават по-лесно", продължи той.

"Като работа и условия, като желания на футболистите съм доволен. Да правим генерални заключения е рано. Важен е начинът, по който ще влезем в първенството. Подготовката е едно, мачовете са друго. Очаквам да има тежко начало в първите 5-6 кръга, защото очаквам лоши условия за игра. Ако има такива условия като тук, нямам никакви притеснения за играта на моя отбор. Трябва да проявим характер в първите кръгове, а след април ще видим докъде е стигнал отборът".

Мъри започна да избистря състава на "сините"

Мъри започна да избистря състава на "сините"

Най-голямо впечатление прави казусът с вратарския пост

"Трябва да проявим повече воля и характер и да печелим точки. Това е истината. Стилът, който показва отборът, и като желание, и като амбиции, и като позициониране и стоене на отбора, и като сила, смятам, че няма да е заслужено, ако нашият отбор не представи България в евротурнирите. Нивото, което показваме, е да бъдем от водещите отбори. Ние си допуснахме нашите футболни изненади, така че ние трябва да се оправим с тази ситуация. Надявам се футболистите да играят всеки мач като финал и да се представим добре", добави Мъри.

"Проблемът дойде от травмираните играчи и се оказа, че Жереми Петрис е с травма от миналия сезон. Не е била добре излекувана. В пръста на крака е, има частично разкъсана връзка и може би повече време ще я лекува. Келиан получи неприятна травма. Там имаме проблеми откъм кадри. Не можем да имаме големи мечти. Играчите се стараят много. За мен по-важно е групата да бъде здрава. Свикнали сме да работим с малък брой играчи. Ако всички оздравеят, ще бъде доволен и от количеството, което имаме. Ще се опитаме по най-бързия начин да възстановим всички футболисти", завърши треньорът на Левски.