В навечерието на новия сезон KazFootball.kz представи класация на най-титулуваните треньори в официалните турнири на Казахстан.

Ето какво пишат от изданието:

"61 старши треньори на казахстански клубове са печелили Купата и Суперкупата на страната, бяха сред победителите в шампионата. Повечето от всички комплекти медали (с изключение на финалите за Купата и Суперкупата на Казахстан) са спечелени от Владимир Муханов - 13, Дмитрий Огай - 9 и Войт Талгаев - 7. Нашият рейтинг на треньорите е съставен според олимпийския принцип. Приоритет, получен последователно - злато в шампионата, Купа, Суперкупа, сребро в шампионата и бронз в шампионата.

Класацията ни се оглавява от българския специалист Станимир Стоилов, който има четири шампионски титли, както и победа за Купата и Суперкупата на Казахстан. На второ място е руснакът Владимир Муханов, който има три златни медала и общо 13 медала. На третата позиция е друг руснак Виктор Кумиков, който има две шампионски титли, Купата и Суперкупата на Казахстан.

Общо 21 специалисти изведоха своите отбори до победа в първенството. 16 шампионатни успеха са за казахстански специалисти и 15 победи на чуждестранни треньори. За отбелязване е, че Вахид Масудов има най-много победи в Купата на Казахстан - 3, в Суперкупата Владимир Муханов има 2. Дмитрий Огай е бил сребърен медалист 5 пъти, а Владимир Муханов - 3 пъти бронзов медалист. Владимир Вайс, който има 5 медала, не успя да стане шампион.

Григорий Бабаян, който изведе Астана до титла в шампионата, се изкачи от 13-то на 5-то място в нашата класация. Сребърен медалист е Андрей Карпович от 27 - до 25 място. Носителят на Суперкупата на Казахстан Александър Москаленко от 22 - до 15 място."