Наставникът на Левски - Станимир Стоилов, коментира загубата с 0:1 от Лудогорец в последния кръг в efbet Лига. Поражението прати "сините" на четвъртото място в крайното класиране на първенството.

"Стана здрава битка. Бяхме и по-активният отбор. Можехме да спечелим мача. Лудогорец успя да отбележи едно статично положение. Имахме 2-3 ситуации. Уелтън и Георги Миланов са опитни играчи особено в завършващата фаза, но отсъстваха. Имахме проблеми със завършването, можехме и да реализираме. Последното нещо е сега да търся оправдания в липса на хора. Цяла година успяхме да изиграем един сезон, който беше повече от отличен. Имаме шансове да се борим за по-предни места догодина. Не сме мислили за третото място. Бронзовите медали не са желани от Левски като история. Направихме добра битка. Трудно е и за треньорите, ако нямаме помощ отвътре с дисциплината. Дълго време тези неща тегнат в България. В Европа и двата отбора щяхме да завършим с по-малко. Безнаказано поведение води до повече своеволия.

Боримиров: Мъри вдъхна увереност в отбора по-рано от очакваното, изчистихме последната вноска към Хубчев

Боримиров: Мъри вдъхна увереност в отбора по-рано от очакваното, изчистихме последната вноска към Хубчев

Трудно хегемонията срещу Лудогорец може да бъде прекъсната, споделя той

Не знам Текпетей с кого си говореше. Напрежението ескалира. Той беше за три червени картона. Уплашиха се да въведат ред. Възпитаваме нашите футболисти да се държат както трябва. Видях доста добра реакция от защитниците в мача. В атака не можахме по-бързо да стига топката до фланга. Не успяхме да вкараме 2-3 ситуации, които имахме. Доволен съм от желанието. Левски трябва да подобри контрола върху топката, да намалим агресията и завършващата фаза ни куца. Смятам, че един добър сезон за футболистите като надграждане. Голяма разлика има.

Според мен не е, че два пъти срещу Лудогорец ескалира напрежението. Футболистите на Лудогорец се държат арогантно. Съдиите виждат и се правят, че не виждат. Страхливи хора нямат място във футбола. Включително и треньори. Пред 20 хиляди човека се правиш, че не виждаш. И наши футболисти трябваше да бъдат санкционирани.

На този етап няма нищо в селекцията. Стъпката трябва да е огромна, за да подсилим отбора. Празниците бяха повече тази седмица. Не търсим оправдание. Аз лично ще бъда много щастлив, ако нашите привърженици дойдат на 24. Май и посрещнат отбора, който ни донесе толкова радост. Те първи вкараха Левски в Шампионска лига. За мен лично те са прекрасни хора и много интелигентни футболисти. Ще съм щастлив и радостен да ги видя на "Герена". Надявам се и във вторник да е пълен стадиона, за да уважим и сегашните футболисти.

Изградихме отбор, в който никой не си спомня за стария Левски. Този отбор върна хората по трибуните. Имаме къде да работим, къде да надграждане. Знаем върху какво трябва да работим. Не очаквам да правим гръмки селекции. Ще търсим на фона на напускащите да привлечем за същите финансови параметри нови играчи, които да помогнат на конкуренцията. Надявам се да успеем. Свършихме огромна работа през тази година. Повечето играчи не се познаваха. От първия мач създава футболно семейство на терена, което се бие за името Левски. Постигнаха голямата мечта. Очаквах днес да е по-лежерно. Доволен съм и днес от агресията. Лудогорец беше готов за битка. Имаха шанс да спечелят и го направиха. Надявам се това да е добър атестат за нас и да сме готови за следващите битки", заяви Стоилов.

Левски - Лудогорец 0:1 в мач от efbet Лига

Лудогорец отне бронзовия медал от врата на еуфоричен Левски

"Сините" завършиха шампионата на четвърто място