Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов сподели очакванията си за утрешния сблъсък за Суперкупата срещу Лудогорец. Специалистът обяви на пресконференция, че сега е моментът "сините" да добавят още един трофей и очаква шоу в двубоя. Сблъъсъкът е утре от 20:00 часа на Националния стадион.

"За момента всичко върви нормално, с изклюение на Ноа. Всички футболисти ще могат да вземат участие в мача. Добър двубой, в който може да видим футболен спектакъл. Миналия сезон имахме динамични и хубави четири сблъсъка. Утре е момент да покажем добър футбол и да добавим трофей във витрината на Левски. Наясно сме със силата на нашия противник и сме наясно, че са хегемон, но важното е как ще играем.

Снимка 585923

Източник: startphoto.bg

"Мисля, че и двата отбора няма какво да загубят. Спечелихме каквото трябваше през миналия сезон. Това е венец. Тимът, който трябва да спечели е Левски, защото на нас ни липсва този трофей през последните години. Сундберг се превърна в основен играч в нашия отбор. Важен играч в линията на защитата. До момента е играл стабилно и сме нямали големи забележки към него. С оглед на липсата му, другите играчи могат да поемат отговорност. Имаме и други опции, за да играем в схема с трима в защита", добави още той.

"В българския футбол трудно може някой да изненада другия. Познаваме се добре всички отбори и треньори. В предните четири мача търсехме някакъв начин, по който да спечелим. Успехът бе променлив. Имахме и успешни мачове срещу Лудогорец - 2:2. Ще видим утре кой как ще се представи на терена. Когато си победил се казва, че си намерил ваксата, но аз не смятам така. И двата отбора имаме претенции да сме водещи и Левски вече е такъв. Искам да има фейърплей и да се получи добър мач. Смятам, че дузпите се оказаха несилна страна. Много 11-метрови наказателни удари пропуснахме и не мисля, че трябва да отделяме голямо внимание. ВИждам, че няма много играчи, които да изпълняват дузпи. Имаме проблеми в тази насока и се надявам мачът да не стига до дузпи, защото не сме силни в този компонент. В Лудогорец изобилстват играчи на високо ниво. Искаме си винаги да отличаваме българските - Десподов, Недялков, Делев, знам, че Янков няма да играе, а и Терзиев е там", каза треньорът на сините.

Потвърдено: Титуляр на Левски аут за Суперкупата

Потвърдено: Титуляр на Левски аут за Суперкупата

Ноа Сонко е наказан

"Този двубой е предвиден преди началото на сезона и тогава отборите не са в добро кондиционно състояние. Не трябва да има мъка на терена. Ако се стигне до дузпи, трябва да сме по-уверени. Лудогорец има повече увереност, защото през последните години спечелиха много трофеи, а ние само един. Младите трябва да растат с победите и загубите. При нас един от най-младите Марин Петков успя да отбележи последните дузпи. Нищо не се знае. В момента нямам идея кой ще бие дузпа. Ще решавам по време на мача. Може да се доверя и някой, който е пропуснал. Всеки отбор има свои проблеми. Може да ги търсим на Лудогорец на терена, но не и пред аудиторията", заяви Мъри.

"Левскарството трябва да го има в амбицията да печелим. Тя трябва да е водеща. Има къде да наваксаме. Принципът при нас е да играем на максима на възможностите ни, но трябва да има и футболен интелект, за да сме конкурентно способни. Срещу Лудогорец са нужни съвкупност от качества, за да спечелиш", добави още той.

"Разговарях със Сонко по въпроса и то в моя си тон. Винаги търся проблемите си в нас, но Ноа даде възможност на съдята да му покаже червен картон, въпреки че не видях удар. Съмнявам се, че имаше умишлен опит. Той се извини пред отбора. Не съм аз човека, който да дава оценки. Казах след мача, дай Боже така да отсъждат съдиите. Нямам никакви претенции към решението на рефера. Намираме се в коренно различни финансови сътояния. Намериха се много финансови средства, благодарение на феновете, собствениците и спонсора на клуба. Не виждам фирми към, които да не сме коректни. Но сме твърде далеч, за да кажем, че Левски е спасен. Лудогорец е далеч от това и ако съм на тяхно място ще се гордея, че продавам и купувам играчи. В Левски си имаме план, с който да изградим отбор, който да не се срамува да играе на терена. Футболистите трябва да получат заслужени похвали и цялото уважение, защото това единство и любов към отбора нямаше да я има", каза треньорът на Левски.

"Левски е бизнес проект. В клуба, откакто съм тук не е пристигнал нито един лев или човек. Трябва да се гордеем, че привличаме финансови средства, което е голямо постижение, но още сме далеч от стабилността и скоро ще има прегрупиране на силите. Ще сме си заслужили приходите от Суперкупата, защото с нас има шоу. Шоу без Левски няма. Доволен съм от бизнес модела, че плащаме заплати и покриваме разходи. Пътят е труден", добави още той.

"Нашите футболисти и специално бразилците могат да играят срещу всеки противник. Винаги искаме да сме отбора, който държи инициативата. Всеки ще опита да защити стратегиите си на терена. Най-справедливо е мачът да се спечели в редовното време", заяви Стоилов.