Борислав Цонев напусна Левски само година и четири месеца след завръщането си в клуба. С какво нетърпение се чакаше неговото пристигане... Шегите на противникови запалянковци гласяха, че едва ли не "сините" очакват той и брат му Радослав да бъдат новите Шави и Иниеста, които ще акостират на "Герена".

Радослав Цонев също напуска Левски до дни

Радослав Цонев също напуска Левски до дни

Последва брат си

Започнаха отново мечтите как Левски ще си стъпи на краката, как Цоневи ще бъдат двигателите на тима, титла, купа, Шампионска лига... обичайните неща. Естествено, оказа се, че една птичка пролет не прави. В случая две. Еднакви.

За нещастие на "синята" общественост, Борислав често страдаше от контузии, две от които съвсем не му позволиха да затвърди лидерската си позиция в състава на 26-кратните шампиони. В началото на октомври 2020 година той получи не единична, а двойна контузия. Той бе със скъсана връзка на коляното, а освен това имаше и увреден глезен. Това го извади за дълго време от терените. Последва нова травма в края на юли миналата година - мускулно разтежение.

Мъри иска младежки национал за заместник на Боби Цонев

Мъри иска младежки национал за заместник на Боби Цонев

"Сините" искат да привлекат младежкия национал Филип Кръстев

Несъмнено обаче той умееше да се завърне на терена с гръм и трясък. Факт е, че на няколко пъти избави Левски от много трудни ситуации по време на мачове. Факт е и, че той е автор на един сериозните кандидати за гол на сезона. Попадението му срещу Беоре на "Герена" в края на август е едно от нещата, заради които Борислав Цонев ще бъде споменаван още дълго време сред феновете.

Иначе, поглеждайки към цифрите, в скромните си 10 мача през сезон 2020/2021 заради гореспомената контузия, халфът има нелошите 6 попадения. През настоящата кампания футболистът има на сметката си 20 срещи, в които също се е разписал шест пъти.

Станимир Стоилов за подготовката, желанието за трофей и случилото се с братя Цоневи

Станимир Стоилов за подготовката, желанието за трофей и случилото се с братя Цоневи

Вижте какво каза Мъри