Само допреди няколко дни градчето Стейнс Ъпон Темс, което се намира в непосредствена близост до Западните покрайнини на Лондон, нито бе чувано, нито предизвикваше интерес у българина.

Това е малко, красиво, подредено местенце, което се къпе в мръсните води на Темза, но толкова. И в един момент всичко се преобърна, когато стана ясно, че местният футболен отбор Стейнс Таун е собственост на мистериозния Джоузеф Диксън, спряган за месията на закъсалия роден колос Левски.

И понеже нито Гугъл, нито някой от "Герена" дава повече информация за бизнесмена, който през 2012-а е изкарал неуспешни проби в ЦСКА, то колегите от "Тема Спорт" решиха да видят отблизо как Джо се грижи за клуба си.

Диксън си връща инвестициите със строеж на търговски център

Диксън си връща инвестициите със строеж на търговски център

Молът ще бъде в близост до евентуалния нов стадион на "сините"

Ето какво пишат те в своя очерк:

Навигацията ни отвежда на голям паркинг (за около 250 автомобила), а пред нас се открива типична за английските стандарти сграда, облицована в тухли. Посреща ни надпис, рекламиращ фитнес клуб, но в десния край виждаме и това, което ни интересува: Входът за "Уитшийф Парк" - стадионът на Стейнс Таун. Той е част от комплекса и се намира в задната му част. Това е домът на "лебедите", както е известен тимът, който се състезава в 7-ото (от общо 9) ниво на английския футбол - Истмианска лига, която включва клубовете от Югоизточната част на Англия, както и Гернси и Hopмандските острови. У нас такъв еквивалент няма, но пък полуаматьорите от Стейнс си имат стадион с 2 трибуни, като и двете са с козирки (добрата новина за всички на "Герена"), едната е за правостоящи, феншоп и бар, където можеш да изпиеш няколко бири преди, по време и след мача. Феншопът бе затворен, но в него се виждаше, че са изложени модели от различната екипировка на тима, както и сувенири - чаши, флагчета, шалове... Теренът не е идеално равен, но с просто око си личи, че е добре поддържан, а около него са опънати няколко рекламни пана на спонсори - местни фирми за превоз и почистване.

Левски чака гаранция от 200 млн. долара от Диксън?

Левски чака гаранция от 200 млн. долара от Диксън?

"Сините" са се застраховали

Изумлението ни предизвиква залата за пресконференции, която се намира в най-високата част на основната трибуна и е оборудвана с екрани и система за озвучение. Шокиращи са и журналистическите кабини, които разполагат с всички удобства. И навсякъде има тоалетни. Истински, а не преносими. В романтичните времена ни пренасят будките с броячи за продаване на билети и влизане на публиката.

За съжаление сме объркали деня. 31 май (понеделник) е Банк Холидей в Англия (официален почивен ден) и не можем да открием никой на стадиона. В бара има само едно момче, което не може да ни даде никаква информация, тъй като е започнало работа преди десетина дни и името Джо Диксън не му говори нищо.

Левски се разделя с нападател?

Левски се разделя с нападател?

Вижте кой е той