Левски чака банкова гаранция от впечатляващите 200 милиона долара, за да стартира финалните действия по предаването на акциите на клуба на британския бизнесмен Джоузеф Диксън, пише "Мач Телеграф".

До края на седмицата кандидатът за купувач на "сините" трябва да представи документ, че може да оперира с въпросната сума. Той е обявил пред собственика на Левски Наско Сираков, че чака да получи огромната сума от американски фондове.

Тити няма да е сред новите шефове в Левски

Тити няма да е сред новите шефове в Левски

Ако Диксън вземе отбора

Има обаче и още един финансов аспект по сделка, който е в полза "сините" и ще покаже, че намеренията на Джоузеф Диксън и най-вече финансовите му възможности отговарят на претенциите му. Ако се осъществи, разбира се.

Според предварителна уговорка британецът трябва да вкара 3 000 000 долара в касата на клуба преди още да е получил и една акция на Левски. Чак, след като въпросната сума бъде усвоена от "сините", ще започне и финалната процедура по прехвърлянето на акциите.

По този начин Наско Сираков ще се застрахова двойно. Нещо повече, ако Левски получи 3 000 000 долара като капаро, те ще останат в клуба дори и сделката в крайна сметка да пропадне.