Сречко Катанец е помогнал на Левски за трансфера на Ребин Сулака, съобщава "Тема Спорт".

Словенският специалист е селекционер на националния отбор на Ирак. В дните преди сделката Катанец е убедил 28-годишния бранител да приеме офертата на сините. Сречко е много близък с треньора на Левски Славиша Стоянович, който държеше да има иракчанина в редиците си.

Двамата се познават отлично. Те са работили заедно в националния отбор на ОАЕ - от 2009 до септември 2011 година. Тогава Катанец е старши, а Славиша му е помощник.

Сречко е обяснил на Сулака, че отива при добър треньор и няма да съжалява, ако приеме предложението на тима от "Герена". В последните дни Ребин бе на лагер с националния тим на Ирак. Той бе титуляр в контролата срещу ОАЕ, която се игра във вторник в Дубай. Двубоят завърши 0:0, а новото попълнение на "сините" остана на терена 90 минути.

Сулака ще се присъедини към Левски направо на лагера в Хърватска, който започва от днес. Там сините ще ги очаква още един нов - местният вратар Звонимир Микулич, който за последно бе част от молдовския Шериф Тираспол. С двамата обаче зимната селекция не приключва.

Тепърва те ще подсилят халфовата и нападателните линии. Наред с това в състава трябва да бъдат взети един или двама бекове. Това е желанието на Славиша Стоянович. Изходящи трансфери също ще има.

От "Герена" се надяват да продадат нападателя Найджъл Робърта и крилото Насиру Мохамед.

Левски тръгна към Хърватия с група от 25 футболисти

Левски тръгна към Хърватия с група от 25 футболисти

Там отборът ще се събере с треньора Славиша Стоянович