Столичният Левски ще счупи тавана си на заплатите с привличането на френската звезда Габриел Обертан. В момента горната граница на месечните възнаграждения на футболистите е 10 хиляди лева. Ако дойде на "Герена" Габриел ще взима 7500 евро (малко под 15 000 лева) - с 50 процента над сегашния максимум, съобщава ежедневникът "Тема спорт".

Заплатата на 31-годишния французин всъщност ще бъде още по-голяма, но останалата част ще бъде покривана от бившия собственик на клуба Спас Русев. Той ще дава на Обертан почти толкова, ако не и повече, колкото и синият клуб. Бизнесменът вече призна, че работи по привличането на бившия футболист на Манчестър Юнайтед на "Виваком Арена - Георги Аспарухов".

Такава е практиката и с треньора Славиша Стоянович, който се води и спортен директор. Сърбинът със словенски паспорт взима 10 хиляди евро, както и пари от Спас Русев над тази сума. Бизнесменът бе моторът и за завръщането на специалиста при сините. А сега прави всичко по силите си Габриел Обертан да започне втория си престой на в "синия" клуб. Първият стартира в края на месец юли 2017 година - при домакинската шампионатна победа с 2:0 над Витоша (Бистрица). До края на декември 2018 година Габриел изигра общо 59 мача за Левски във всички турнири, в които отбеляза 5 гола. През януари 2019 година той бе продаден на турския Ерзурум ББ, чийто екип носи и до момента.

В онзи период се осъществяваше смяна на властта в Левски - от Спас Русев тя премина в ръцете на Васил Божков. За сезон и половина в Ерзурумспор, Обертан участва в 24 шампионатни мача в турския елит, в които вкара 3 гола. Освен това има и 30 срещи за първенство във втория ешелон, в които се е разписал 3 пъти.

С привличането на Обертан Левски ще иска да даде знак и на други чужденци, че вече е стабилен клуб, който е амбициран да се изкачи сериозно в класирането.

Снощи Обертан направи много силен мач за своя Ерзурум ББ, като вкара гол, получи жълт картон и беше заменен от Петрос Бумал.

Габриел Обертан вкара гол и получи жълт картон при победата на Ерзурум ББ срещу Йени Малатяспор

Габриел Обертан вкара гол и получи жълт картон при победата на Ерзурум ББ срещу Йени Малатяспор

Френският футболист направи добър мач