Мажоритарният собственик на Левски - Наско Сираков говори обстойно относно провалената сделка с британския бизнесмен Джоузеф Диксън. Вълка обяви, че инвеститорът му е бил доста симпатичен и ако той промени мнението си, легендата може отново да започне преговори с него. Според Сираков, големият проблем  е бил, че изведнъж от екипа на англичанина са започнали да говорят с клуба чрез медиите.

Диксън все пак е дал финансова гаранция, от американска институция, за 170 млн. долара. 

Ето какво каза той пред колегите от "Дарик":

"Шест месеца се водят разговорите с Диксън. И когато бяхме на финала, де факто, не приемам, при положение, че сме изпратили договор, с цифри, които бяхме обсъждали, изведнъж да започнем да си говорим през медиите. Това е несериозно, не се прави така. Искал съм единствено Левски да бъде максимално защитен като институция. В медиите можеше да се коментира, когато всичко е завършено. Той реши да постъпи по друг начин. Приех го като извиване на ръцете ми, за да подпишем друг тип договор. Предпочетох да прекъсна....

Наско Сираков най-сетне говори по важните въпроси за бъдещето на Левски

Наско Сираков най-сетне говори по важните въпроси за бъдещето на Левски

"Гарантирам, че клубът ще започне и завърши сезона"

На него и адвокатите ми бях казал, че държа Левски да бъде максимално защитен. Във финансовите параметри нямахме различия. Беше се притеснил, че в договора беше заложено, че ако не изпълнява инвестиционния план през първата година, да можем да го съдим като физическо лице. Това, в разговор с адвокатите, можеше и да отпадне. Да ти кажа честно, Джоузеф ми беше симпатичен. Не мога да го нарека измамник в никакъв случай. На този етап, случаят е приключен.

Ако Диксън промени мнението си, да ми звънне по телефона. Казах на Благо Георгиев да му предаде, че с тия стотици палми и Palms Bet, с които водим разговори, ще станем прекалено много Африка. Избързах с обявяването на сделката. Истината е, че водените преговори, това беше бъдещето на клуба да влезе в съвсем друга орбита.

Живко Миланов остава треньор на Левски

Живко Миланов остава треньор на Левски

Предлагат нови договори на братя Цоневи в понеделник

Заради Диксън исках концесия на стадиона. В Левски сме направили оценка по международен стандарт, оценка на материалните активи. Тя е валидна пред всяка една финансова институция в света. Като документация и запознаване с цялостното състояние на клуба, беше му представено на Джоузеф по най-коректния и честен начин.

Най-лошото нещо е, че нямаше друга алтернатива освен Диксън. Допреди месец...Диксън ни даде гаранция от американска институция за 170 млн. долара, че са готови да инвестират. 

Левски вече е по-далеч от фалит, не се водят преговори със "Софийска вода"

Левски вече е по-далеч от фалит, не се водят преговори със "Софийска вода"

"Много от лъжите тръгват от левскари"