Новото попълнение на Локомотив (София) Симеон Славчев е заедно с новия си отбор в Турция, където тимът на Иван Колев провежда основния етап от зимната си подготовка. Бившият полузащитник на Левски коментира раздялата си със "сините", а освен това сподели, че преди време Гриша Ганчев му е предлагал да играе на стадион "Българска армия".

"Атмосферата в съблекалнята на Локомотив е много приятелска, това ми прави добро впечатление. Стилът на игра също ми харесва. Бях дал мъжка дума на Иван Василев, че ако се разделя с Левски, ще е първият, на когото ще се обадя. За разлика от много други хора, аз държа на думата си.

Симеон Славчев взе любимия си номер в Локо (София)

Симеон Славчев взе любимия си номер в Локо (София)

Ще носи №8

Левски е затворена страница, всичко е в миналото, взел съм си поуките. Нека се знае, че никога не е ставало въпрос за пари от моя страна. Категорично! Разни жълти сайтове пишеха за съд и други такива неща, които не отговарят на истината. Оставам си привърженик на клуба, но продължавам напред. Всичко е затворена страница за мен.

Благодарение на г-н Гриша Ганчев и академията на Литекс съм този футболист, който съм в момента. Имало е моменти, в които ми е предлагал да играя в ЦСКА, казал съм му вижданията ми, не се е получило", каза Мони Славчев за "Sportal".