Най-известната личност в България през последните 20 дни - Джоузеф Диксън, най-после проговори. Британецът показа, че реално съществува. Не каза много, но може би достатъчно на този етап. Измамник, лъжец, бутафорна фигура. Това бяха голяма част от определенията за бизнесмена от Англия след неговата пресконференция.

Мнозина очакваха да чуят от Диксън кой хедж фонд стои зад него, близък ли е до кралското семейство на Кувейт и ако да, с кой и в какви отношения е. Тук в България винаги искаме да знаем всичко. В реалния свят това обаче няма как да се случи. Колкото по-малко се знае по тази сделка, толкова по-добре, докато и ако се случи. Какво стана, след като Наско Сираков представи Джоузеф пред Надзорния и Управителния съвет на Левски? Часове по-късно името му се появи в медиите. Един от членовете на НС - Петър Ганев, обяви, че не е виждал банкови гаранции от Диксън. А защо всички трябва да видят такива? За да може спекулациите по медиите да се засилват с всеки изминал ден!? 

Снимка 534213

Източник: LAP.bg

Британецът води преговори с Наско Сираков от близо шест месеца. Гаранции трябва да представи само и единствено пред Вълка. Та нали "синя" България делегира цялото си доверие към Сираков. Отговорността по тази сделка е изцяло негова. Той ще носи позитивите или негативите в крайна сметка. 

Желанието и на двете страни е сделката да стане възможно най-бързо. Такива операции обаче изискват време и по всичко изглежда, че нещата ще се проточат доста. А Левски няма време. С това се съгласи и Диксън на въпрос на ТОПСПОРТ. Футболният отбор се събира за първа тренировка в понеделник. На този етап не е ясно кой ще води тима през новия сезон, къде ще се проведе летния лагер, кои играчи ще останат и кои ще си тръгнат. Футболистите вече са безкрайно изнервени от неяснотата около клуба и постоянното забавяне на заплатите им. Някои от тях до преди ден не бяха уведомени от клуба кога да се приберат, за да стартират подготовка. 

Станимир Стоилов е първа опция за треньор на Левски

Станимир Стоилов е първа опция за треньор на Левски

Това обяви Джо Диксън

В четвъртък Джоузеф Диксън потвърди, че иска Станимир Стоилов да бъде треньор на отбора. Британецът описа Мъри като човек, който "много обича Левски" и иска да го върне на мястото, което му приляга. Добави, че клубът подготвя оферта към именития специалист. Така той остави топката в краката на Наско Сираков, който ще отговаря за спортно-техническата част на "Герена".

Ако Диксън е убедил Вълка в намеренията си за Левски, то защо настоящият мажоритарен собственик се бави с предложението си към Мъри? Евентуална поява на Стоилов на първата тренировка на "сините" в понеделник би било ювелирно изпълнение от легендарния голмайстор. 

Снимка 533954

Източник: LAP.bg

През годините Станимир Стоилов показа, че трудно би могъл да бъде подведен, да бъде убеден да работи на парче. При положение, че Сираков вярва на всичко казано от Джоузеф Диксън, то не би било трудно да се разбере Мъри да поеме Левски още сега. Присъствието на специалиста на "Герена" на този етап би убедило и най-големите песимисти, че сделката ще се осъществи и клубът ще бъде спасен. А ако нещата се провалят, раздялата между дългогодишни приятели няма да е трудна... 

Футболният отбор е лицето на целия проект на Джоузеф Диксън. Затова и Наско Сираков не бива да се бави, защото време няма. Топката отново е в неговите крака....

Снимка 532074

Източник: LAP.bg