Единственото добро за Левски в контролата с Пирин (Разлог) бе взаимодействието между Франко Мазурек и Филипе Нашименто в първите 20-ина минути на спаринга. Решението на Хубчев да пусне аржентинеца като вътрешен халф, а да постави Нашименто в ролята на плеймейкър бе любопитно. "Смяната на местата" им изглеждаше странна, но пък даде резултат. Двамата бяха най-активни, а пасовете помежду им вървяха. Те се търсеха по терена, комбинираха добре, успяха да изработят няколко красиви ситуации. Сториха го обаче срещу непретенциозен противник.

Снимка 447626

Източник: levski.bg

Може ли да ги видим заедно на терена в мач от първенството? До момента в официален мач двамата са започвали заедно само в 1/16-финала за Купата на България срещу Спартак (Варна). Тогава Мазурек играеше по-напред от португалеца, вкара и гол.

Левски без кадрови проблеми преди домакинството на Арда

Левски без кадрови проблеми преди домакинството на Арда

Аут е само Станислав Костов

Върху партньорството им си струва да се поработи, защото те обичат да играят с топката, умеят и да подават пасове в празни пространства. Но имат недостатък - физиката им. Минус за Мазурек е фактът, че е по-слаб в отнемането на топката. Играта в дефанзивен план е нещо, на което Петър Хубчев много държи. Затова и надали аржентинецът и португалецът ще играят заедно в по-напечен сблъсък. Още повече, че до момента съставът на Левски започва с Мартин Райнов и Хали Тиам, когато двамата са на разположение на треньора. За пост в центъра на терена кандидат е и Нуно Рейш. И поне на този етап ситуацията е такава, че по-скоро Франко и Филипе ще са конкуренти за едно място в единайсеторката, отколкото да си партнират в нея.

Снимка 447624

Източник: levski.bg