Един бивш треньор на Левски обичаше да се изразява с музикални епитети. Преди време той окачестви ситуацията с пробойните в зашитата на Левски със "Ситуацията е следната - музиката спря, а ние още танцуваме"...

Изтичаше 30-ата минута на дербито, когато левият бек на ЦСКА Ангел Лясков овладя топката почти на аутлинията и се обърна, за да я изнася. Той първо бе пресиран от Кабрал, който го насочи към вътрешността на терена, а след това и от Тиам, който блокира неопитния защитник. Цялата ситуация бе проследена внимателно от Габриел Обертан. Топката се насочи право към него, а той още с поемането си знаеше какво ще я прави. Огледал цялото пространство пред себе си, той мигновено взе решение да чукне кълбото вдясно. С това си движение елиминира Лясков, a след това се възползва по най-добрия начин от закъснелите действия на дефанзивния халф Малинов и отправи топовен изстрел с десния крак. Топката се отби от страничния стълб, срещна гърба на вратаря и се върна в мрежата -1:0 за Левски, а автор на изпълнението бе Габриел Обертан.

Със сигурност, когато французинът е в настроение, с него на терена "музиката на сините е друга". Срещу армейците той влезе в ролята плеймейкър, въпреки че от началото на сезона действаше най-често на левия фланг на нападението. На тази позиция той се чувстваше толкова комфортно, колкото и на крилото. Действаше спокойно и елегантно, наклони везните в полза на Левски само с няколко движения. Раздаде някои пасове към Паулиньо и Кабрал. Част от тях остро по земя, а други елегантно по въздуха - най-вече през първото полувреме. Ако Кабрал можеше да играе силно и с десния крак, при две от подаванията щеше да излезе сам срещу стража на червените, вместо да се опитва да си спре топката с левия.

Факт е, че Обертан не е вкарвач - остана на косъм от попадение срещу ЦСКА, но именно той предизвика автогола на Черниаускас. През този сезон още не се е разписал. Но той все повече се превръща в капитан без лента. Заразява съотборниците си. Не се пести, пресира, винаги може да измисли нещо в предни позиции. В състояние е да те скъса на спринт или да ти "замотае главата" с някой финт. Дори може скоро да "му върже" и да започне и да вкарва по някой друг гол. А опитът му е безценен. Ако не вярвате - вижте действията му, преди да бъде сменен.

Затова и феновете на Левски вече скандират името му. За разлика от миналия сезон, когато хората виждаха сякаш незаинтересован играч, то сега Обертан започна да увлича тези около себе си. На ход е ръководството на сините, което трябва да го задържи в състава.

Левски победи ЦСКА с 1:0 и оглави еднолично Първа лига

Автогол раздели Левски и ЦСКА, "сините" отново са на върха в Първа лига!

Тимът на Славиша Стоянович се наложи с 1:0 над "червените"