Бившият капитан на Левски - Роман Прохазка все още съжалява за пропуснатата дузпа срещу Славия във финала за Купата на България преди две години. В момента универсалният футболист играе за полския Гурник (Забже). Той даде интервю за колегите от "Спортал".

"Добре съм, в Полша съм. Стоя си в апартамента вече десети ден със семейството ми. Не е лесно, но какво да направим... Положението в Полша не е добро, както и в цял свят. Всичко е затворено, а от днес не може да се ходи навън. След какво се случва в България".

В Сенегал оцениха по достойнство напускащия Левски Хали Тиам

В Сенегал оцениха по достойнство напускащия Левски Хали Тиам

Очакват с интерес кой ще бъде следващият му клуб

"Играя за отбор, който има голяма история в Полша. Отбор, който има 12 титли и притежава много силни фенове. В момента не се намираме на добра позиция - на 12-о място сме, но този клуб винаги е бил силен. Може да се намира в малко по-тежка ситуация, но вярвам, че нещата ще се подобрят и отборът ще стане толкова силен, колкото беше преди".

"Да, интересувам се за случващото се в Левски. Гледам какво пише в медиите. Не съм запознат толкова с нещата. Само с това, което пише по медиите. Не знам точно каква е ситуацията. Само знам, че не е много добра. Не е лесно положението, но в последните години Левски много пъти е бил в такава трудна ситуация. Може би сега е най-трудно, но вярвам и се надявам, че нещата ще се подобрят. Феновете вече няколко пъти показаха, че са моторът на този отбор. Винаги съм казвал, че Левски има най-силната публика и в тези трудни моменти се вижда колко силни са феновете. Направиха го отново. Нещата трябва да се оправят, защото тези фенове заслужават клуб като Левски. Левски е толкова голям заради феновете си".

Синът на Гунди си спомни за баща си с трогателна снимка, вижте я тук

Синът на Гунди си спомни за баща си с трогателна снимка, вижте я тук

Андрей е на 3 години на фотоса

"Най-хубавият ми момент в Левски беше, когато феновете пееха моето име. Това са нещата, които не се случват на всеки футболист. Когато чуваш как пеят името ти по време на мач, е нещо невероятно. Хубавите ми моменти са многото победи и головете, които вкарах. Не мога да кажа, че помня само един хубав момент. Ясно е, че съжалявам за изпуснатите купи и изпуснатата дузпа срещу Славия във финала за Купата. Тези моменти са много тежки. Беше ми много трудно след дузпата, която изпуснах срещу Славия. Даже и в момента съжалявам за това. Бяхме много близо до трофея и трябваше да вземем този финал, но нещата не се получиха".

Живко Миланов: В момента не получаваме заплати, опитваме се да бъдем солидарни с клуба

Живко Миланов: В момента не получаваме заплати, опитваме се да бъдем солидарни с клуба

"Нека премине епидемията и вярвам, че нещата ще се наредят"